Senioren rikcompetitie begonnen

Senioren rikcompetitie begonnen

Beek en Donk - De vijfde ronde van de senioren rikcompetitie werd op 12 januari gespeeld. Bij de deelnemers van de competitie had de griep toegeslagen en waren er andere redenen voor afmelding, zodat er met verscheidene invallers gespeeld moest worden. Het enthousiasme en de sfeer waren er niet minder om.

Er werden opvallend veel misère spellen gespeeld. Cor van de Berg had een open misère met praatje wat hem 225 punten opleverde. Diny Biemans speelde zelfs twee keer een open misère. Dat leverde haar totaal 300 punten op. Verder werd er tien keer een gewone misère gespeeld. Dat leverde niet altijd een positief resultaat op. Zeven keer werd eruit gespeeld en drie keer erin, dus 75 plus of 75 min.

Aan het einde was Mia Smits de grote winnaar van de dag met 390 pluspunten. Tweede werd Cor van de Berg met 280 punten, derde Wim Snijders met 200 punten, vierde Jan van de Vossenberg met 195 punten en vijfde met 185 punten Paul de Hoon.

Bovenaan is het stuivertje wisselen. Antoon Nooijen heeft de eerste plaats overgenomen van Fons van der Linden. Verder gaat Paul de Hoon van de vierde naar de derde plaats en is Mia Smits gestegen van de veertiende naar de vierde plaats. Piet van Oosterwijk staat op de vijfde plaats. Naast Mia Smits zijn Wim Snijders en Diny Biemans grote stijgers. Wim en Diny klimmen respectievelijk van plek 28 naar 18 en 25 naar 16. De volgende ronde wordt gespeeld op donderdag 26 januari om 14.00 uur in het Ontmoetingscentrum.