Afbeelding
Foto:

Publiekswandelingen in IVN Natuurtuin de Bimd

Publiekswandelingen in IVN Natuurtuin de Bimd

Laarbeek - De tijden van de publiekswandelingen in de natuurtuin bij IVN Laarbeek zijn vanaf heden gewijzigd. Voortaan is er iedere vierde zondag van de maand een publiekswandeling. Ook het tijdstip is veranderd: de wandelingen beginnen om 9.30 uur (en niet om 8.30) en duren circa twee uur. 

Daarna is er gelegenheid tot het nuttigen van een kopje koffie of thee. Zoals gewoonlijk zijn wandeling en consumptie gratis, maar natuurlijk wordt een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van de tuin op prijs gesteld. Het is vaak prettig om stevige schoenen of laarzen aan te trekken en wilt u a.u.b. geen honden of andere huisdieren meenemen.

De publiekswandelingen hebben elk een bepaald thema. De eerstkomende drie wandelingen zijn op de volgende data: zondag 22 januari met als thema 'Winterbloeiers', zondag 26 februari met het thema 'Stinzenplanten en boomknoppen' en zondag 26 maart met als thema 'Boomknoppen en stinzenplanten'. De wandelingen starten bij verenigingsgebouw De Bimd aan de Beekseweg 3 in Aarle-Rixtel. 

Tuinvogeltellingen
Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 januari wordt de Nationale Tuinvogeltelling weer gehouden. Op deze dagen vragen Vogelbescherming en Sovon iedereen om de vogels in hun tuin of op hun balkon te tellen. Dankzij de Tuinvogeltelling weten ze hoe vogels in de winter de tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen ze vogels beter helpen en beschermen. Hoe het werkt, kun je lezen op de websites van IVN en Vogelbescherming. Doe ook mee; het is leuk en van groot belang voor goed onderzoek naar de vogelstand!