Weet jij al wat je later wil worden?

Weet jij al wat je later wil worden?

Laarbeek - Met het enorme aanbod van opleidingen/beroepen is het voor leerlingen niet makkelijk om een keuze te maken. Vmbo-locaties van het Commanderij College, De Laarbeecke en Doregraaf organiseren daarom een scholen- en beroepenmarkt. Leerlingen uit alle leerjaren kunnen samen met hun ouders/verzorgers een bezoek brengen aan deze markt op 2 februari 2023 op locatie Doregraaf in Gemert.

Op de markt kunnen leerlingen zelf bepalen welke route ze lopen. Er staan diverse kraampjes bemand door scholen en bedrijven/instellingen. Leerlingen kunnen in gesprek gaan met mensen die de opleidingen verzorgen en met studenten die de opleiding volgen. Daarnaast kunnen leerlingen ook informatie inwinnen bij diverse bedrijven. "Door vragen te stellen aan werknemers van bedrijven in de omgeving kunnen onze leerlingen een goed beeld van de praktijk krijgen", vertelt decaan Lena van Dooren. "Wij zijn blij dat naast de opleidingen ook zoveel lokale bedrijven een bijdrage willen leveren aan onze markt."

De markt geeft de leerlingen ook de gelegenheid om te netwerken. Op beide vmbo-locaties lopen leerlingen in elk leerjaar stage met als doel ervaring op te doen in de praktijk. De scholen- en beroepenmarkt is de ideale gelegenheid voor leerlingen om in contact te komen met eventuele stagebedrijven.