Wethouder Slaets (links) heeft de huiskamer in Lieshout officieel geopend.
Wethouder Slaets (links) heeft de huiskamer in Lieshout officieel geopend.

Koffie-uurtje in Huiskamer van Lieshout

Algemeen

Lieshout - Op vrijdag 27 januari om 10.00 uur, de laatste vrijdag van de maand, wordt in de Huiskamer van Lieshout het maandelijks koffie-uurtje gehouden. De senioren uit Lieshout en Mariahout ontmoeten elkaar voor een kop koffie of thee met een praatje. 

Even gezellig samen zijn en elkaar de laatste nieuwtjes vertellen. Vaak wordt een spreker uitgenodigd die een thema aansnijdt dat voor senioren interessant of nuttig kan zijn. Ze hebben het gehad over de wijkverpleging, over dementie, over de taken van een dorpsondersteuner. Maar mensen hebben ook verteld over hun familie, hun bedrijf, over hun verenigingsleven. Elkaar door en in verhalen beter leren kennen. En ontdekken wat men voor elkaar kan betekenen in een tijd waarin mensen steeds sterker zijn aangewezen op de eigen verantwoordelijkheid.

Voor vrijdag 27 januari hebben ze Hanny van Erp uitgenodigd. Hanny is verpleegkundig expert geriatrie bij de Zorgboog met als aandachtsvelden dementie, COPD en psychiatrische problematiek. Ze hebben Hanny uitgenodigd om te vertellen welke weg je moet bewandelen in het doolhof van zorgaanbieders en behandelmogelijkheden als je op welke manier dan ook hulp nodig hebt. WLZ, WMO, CIZ, indicatie stelling, dagbesteding, wijkzorg, verpleeghuiszorg, VPT, KSW, groepswonen, somatiek, PG, zoveel termen. Heeft u dat gevoel ook, ‘waar moet ik beginnen, ik zie door de bomen het bos niet meer, wat betekent het allemaal’? Kom dan vrijdag naar het koffie-uurtje op Franciscushof. Ze zien u graag verschijnen en er is zeker nog tijd over voor een praatje en gezelligheid. De koffie staat om 10.00 uur klaar.