Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Krom van het lachen in Ganzezat

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - In multifunctioneel centrum de Dreef lag Ganzegat zaterdagavond krom van het lachen; de eerste van de twee Ganzekwekavonden stond op het programma. Met meerdere kletsers en amusementsgroepen was het een rijkelijk gevulde avond.

Al ruim voor de start van de Ganzekwekavond zat de Dreef vol. De sfeer zat er meteen goed in. Onder leiding van de Ganzegatse hofkapel, werd er door de zaal flink mee geklapt tijdens het onthaal van de carnavalsvereniging op het podium. Na een openingswoord van prins Lodewijk d’n Twidde was het aan de dansmariekes om de avond af te trappen. Vervolgens mochten zij samen met de hofnarren de eerste kletser het podium opbrengen. Frans Bevers mocht het spits afbijten. Als Conducteur Ciske kwam hij vertellen over zijn avonturen bij de NS. Hij was overal al geweest met de trein en zonder vertraging wist hij zijn publiek krom te krijgen van het lachen. Nu de avond al op stoom was, mochten de Skoepies het podium betreden. Dit muzikale duo uit Helmond had de afgelopen jaren heel wat meegemaakt, wat ze graag in muzikale vorm met het publiek wilden delen. Zo hadden ze hun bedenkingen over plastische chirurgie, hadden ze tips om goedkoper uit te zijn en tenslotte een aantal tips om gemakkelijk van je schoonfamilie af te komen door te gaan survivallen. 

Na een kort intermezzo, waarin Celio van Gerwen benoemd werd tot opperganzetrekker, betrad Berry Knapen als ‘de buurman van de overkant’ het podium. Met zijn sterke verhalen kreeg hij binnen een mum van tijd het hele publiek aan het lachen. Zijn motto: ‘wie op tijd pimpelt, heeft nooit een buik gerimpeld’, werd door het publiek veelvuldig opgevolgd tijdens, maar ook na de Ganzekwekavond. Nadat de ton het podium weer had verlaten, was het podium vrij voor de Ganzegatse dansmariekes die hun nieuwe showdans ten tonele brachten. Dit is het eerste jaar voor de nieuwe lichting dansmariekes, dus onder luid applaus werden ze voorgesteld aan de zaal. 

Als tweede entertainment-act kwam het trio Hu’Hum een aantal aria’s ten gehore brengen. Met hun gevatte humor, geweldige stemmen, en vlotte interacties was dit voor velen het hoogtepunt van de avond. Zij konden dan ook rekenen op een oorverdovend applaus van de gehele zaal. De ton werd nog eenmaal het podium opgereden zodat de laatste kletser van de avond de ton kon betreden. Rob bouwman kwam als Rob d’n Alpinist net van de K2 (de op een na hoogste berg ter wereld) af. Hij kon niet wachten om het publiek dingen bij te brengen uit de grote berg-beklim-almanak. Na zijn buut, mocht hij voor de laatste keer het podium overdragen aan de volgende act. Het Van Binsbergen Trio sloot de avond muzikaal af. Binnen een mum van tijd wisten zij de zaal helemaal op zijn kop te zetten. Dat de zaal enorm heeft genoten van deze act, bleek uit de ‘We want more’ die veelvuldig door de zaal herhaald werd. Na een toegift kwam er dan toch echt een einde aan de eerste kletsavond. Gelukkig hoeft Ganzegat niet lang te wachten, want op 4 februari staat de volgende alweer gepland.