Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Prins Luuk de 50ste nu al gecontracteerd

Prins Luuk de 50ste nu al gecontracteerd

Het lijkt een gewoonte te worden van De Teugelders om de prins langer dan één jaar in functie te laten zijn. Die trend lijkt gezet door Luuk de 48ste (Antwan van Horik) die in 2020 en 2021 de scepter zwaaide. De sleutel bleef twee jaar lang in handen van de 48ste en hij gaf ‘m pas weer terug toen de rechtmatige gemeentelijke machthebber deze met enig tumult terugvorderde.

Prins Luuk de 49ste (Dave van de Burgt) is inmiddels ook al begonnen aan zijn tweede termijn. De kennelijk apathische en nogal lui geworden prinsencommissie vindt het wel best zo: het scheelt ons een hoop gedoe. Maar burgervader Frank van der Meijden vreest het ergste en ziet de bui alweer hangen: "Het zal toch niet zo zijn dat ik straks de Skut weer moet optrommelen om die sleutel terug te krijgen!"

De 49ste zelf is daar overigens heel duidelijk over: “Eigenlijk ben ik er in al mijn naïviteit gewoon ingerold. Ons Chantal zit alleen maar op haar telefoon de laatste tijd en ze heeft meer oog voor die tijdelijk inwonende lama dan voor mij. Ik wil dus kost wat kost een derde termijn voorkomen. Ik vind het allemaal nogal zwaar, want ik heb er ook nog een cafe bij om te runnen en dat vergeten die Teugelders wel eens. Het thema dat ik dit jaar heb gekozen 'Een Tandje Erbij' is daarom ook bedoeld als een signaal naar de carnavalsvereniging. Nog een jaar trek ik echt niet!”

Anticiperend op een mogelijk rampscenario deed de burgemeester daarom een beroep op de voormalig woordvoerder, rots in de branding en spindokter Frank van den Eijnden, tevens Luuk de 34ste. Als woordvoerder haalde hij al menigmaal de hete kolen uit het vuur, dus dan is 1 en 1 al snel 11, moet de burgemeester gedacht hebben.

In het diepste geheim is onlangs ergens in Ganzendonck, volledig buiten de prinsencommissie om, het Luuks contract voor 2024 met prins Luuk de 50ste (Rob Franken) al getekend. Dat betekent dat voor het eerst sinds 1959 de nieuwe prins al bekend is voordat de huidige prins goed en wel is begonnen. In het contract is overigens afgesproken dat de 50ste zich verder niet gaat bemoeien met het beleid van de nog heersende prins. Carnavalsvierders kunnen dus nog een jaar gerust ademhalen en lekker onbezorgd van carnaval genieten. Bovendien hebben ze nu ook ruim de tijd om alvast een skivakantie te gaan boeken om volgend jaar Ganzendonck te kunnen ontvluchten.

Rob Franken, 
Beweging op den Tocht