Afbeelding
Foto:

Junior Sportspektakel

Laarbeek - Voor kinderen is het spannend om naar het voortgezet onderwijs te gaan. Daarom kunnen kinderen in en rondom Laarbeek, dit jaar kennis maken met het voorgezet onderwijs op een leuke sportieve manier. Middels laagdrempelige sportlessen kunnen ze bij de drie locaties van het Commanderij college een beetje voorproeven hoe het nou werkt op de middelbare school.

Sommige kinderen vinden een nieuwe omgeving spannend, andere zijn gewoon heel nieuwsgierig hoe het nou is op een middelbare school. Middels sporten wil Commanderij College hun daarmee kennis laten maken. Hoe zijn de docenten nou op de scholen? Hoe zien zulke gymzalen en lokalen er nou uit? En hoe is de omgang met leerlingen. Met zulke vragen komen de kinderen langs. Wat is nou leuker, een antwoord op je vraag óf het gewoon lekker ervaren! 

Activiteiten
Op woensdag 18 januari hebben de kinderen bij het Commanderij in Laarbeecke leuke activiteiten gedaan. Zo hebben ze streetbasketball gehad, taekwando/judo, kast voetbal en lasergamen. Bij het taekwando hebben de kinderen les gehad in korte stoeivormpjes en hebben ze ook nog eens de houtgreep geleerd. Ze waren super enthousiast en deden volop mee! Het voetballen en basketballen deden de kinderen in verschillende teams tegen elkaar en is een leuk teamonderdeel. Tot slot het lasergamen in het donker. Wie blijft er als laatst levend? Kortom; de kinderen hebben een leuke maar ook leerzame dag gehad.

Laarbeek actief 
Laarbeek Actief was ook aanwezig op het Junior Sportspektakel. Om de kinderen mee te helpen of om gezellig mee te doen met de sportactiviteiten! Heb jij nou vragen over het Junior Sportspektakel, of een andere hulpvraag, kijk dan op www.laarbeekactief.nl of mail naar laarbeekactief@levgroep.nl.