Afbeelding
Foto:

Repaircafé Laarbeek ook in Aarle-Rixtel?

Laarbeek - Al een aantal jaren functioneren er met succes Repaircafé’s in Lieshout en Beek en Donk. In Lieshout op de derde woensdag van de maand in het Dorpshuis en in Beek en Donk op de eerste vrijdag van de maand bij Howeko. Wat opvalt is dat daar nog niet veel bezoekers uit Aarle-Rixtel komen, terwijl ze er van uitgaan dat er ook in Aarle-Rixtel behoefte is aan duurzaamheid en er voldoende apparaten zijn die een tweede ronde verdienen.

Het Repaircafé richt zich in hoofdzaak op de reparatie van kleine consumenten elektronica, zoals koffiezetapparaten, stofzuigers, klein handgereedschap, elektrisch tuingereedschap, enz. Soms zijn ook reparaties aan kleding en klein meubelen mogelijk. Het moto van het Repaircafé is 'weggooien in zonde gun uw apparaat een tweede ronde'. Wereldwijd functioneren er al 2558 Repair cafés, uitgebreide informatie vindt u ook op www.repaircafe.org, de landelijke organisatie, waarbij ook Laarbeek is aangesloten.

In Aarle-Rixtel zou een volgend café kunnen komen. Daar zijn wel enthousiaste vrijwilligers voor nodig die één keer per maand een ochtend of middag zich willen buigen over die zaken die worden aangeboden. Ze zoeken vier of vijf reparateurs en één persoon die handig is met de naaimachine. Verder zoeken ze ook een coördinator, die de cafés voorbereid, de opvang van de gasten doet en die de samenwerking met de andere Laarbeekse Repaircafés mee vorm geeft.

Als ze voldoende vrijwilligers gevonden hebben gaan ze een kennismakingsbijeenkomst organiseren, waarbij ze alle ins en outs, zoals hoe, waar en wanneer, kunnen bespreken. Lijkt het je wat om op deze manier een bijdrage te leveren aan duurzaamheid en tegelijk heerlijk wat te knutselen? Geef je dan als geïnteresseerde op via repairlaarbeek@gmail.com. Je krijgt dan snel een reactie. Via dat mailadres kun je ook al je vragen stellen.

Repaircafé Laarbeek- Aarle-Rixtel is een initiatief van Howeko Laarbeek en dit initiatief wordt gesteund door het dorpsplatform Aarle-Rixtel.