"Wij hebben zaterdag een kletsavond. Kunnen jullie daar verslag van maken en foto's?" Of "Dit weekend hebben wij een leuk evenement georganiseerd. Zijn jullie daarbij aanwezig voor een verslag, foto en/of video?"

Elke week krijgen wij op de redactie veel van deze verzoeken. En ja, waar mogelijk proberen wij zoveel mogelijk aanwezig te zijn. In alle dorpen en wijken. Evenementen en gebeurtenissen die bijdragen aan de levendigheid van onze vier mooie Laarbeekse kernen, daar willen wij graag bij zijn en op die wijze in de krant, online en via onze nieuwe nieuwsapp delen met heel Laarbeek. Onze enthousiaste redacteuren beleven zelf een leuke avond en vertalen dit naar woorden. Onze fotografen leggen het een en ander vast en maken blijvende herinneringen. En waar mogelijk worden ook video's gemaakt. 

De basis van DeMooiLaarbeekKrant was en is de papieren krant die wekelijks op uw deurmat valt. Maar tegenwoordig zijn we veel meer dan dat. Met een drukbezochte website en sinds 1 januari onze nieuwsapp bieden we op verschillende platformen onze verhalen, foto's en video's aan zodat wekelijks duizenden en duizenden mensen op de hoogte blijven wat er in Laarbeek speelt. 

Maar terug naar de vele verzoeken die we krijgen. Zoals gezegd willen wij bij zoveel mogelijk gebeurtenissen en evenementen zijn. Zeker nu dit jaar de carnavalsfestiviteiten weer op het peil zijn van voor corona is het drukker dan ooit. Daardoor moeten we soms keuzes maken om wel bij het ene aanwezig te zijn en niet bij het andere. We wegen daarbij altijd af dat we elk dorp zeker aan bod laten komen, niemand zal zich achtergesteld hoeven te voelen. 

Iedere verenging, ook niet carnaval, krijgt in onze krant de ruimte om artikelen aan te leveren. De laatste weken domineert het carnavalsnieuws (deze week vier pagina's) daarna volgen paasactiviteiten en dan is het weer tijd voor de zomerse gebeurtenissen. Zo zorgen we ervoor dat, mochten we onverhoopt een keer ergens niet aanwezig kunnen zijn, evenementen toch voldoende aandacht krijgen. Pak dan dus zelf de pen in de hand, maak een foto en lever het aan. Samen maken we het dan.

Namens de redactie,
Daan Daniƫls