Lieke en Gladys
Lieke en Gladys Foto:

Twee kampioenen, drie kampioenschappen

Sport Sport

Mariahout - Dit seizoen zijn er bij ponyclub ‘de Pioniertjes’ maar liefst twee kringkampioenen en drie kampioenschappen! Tweemaal per jaar (winter en zomerseizoen) worden er selectiewedstrijden georganiseerd voor de Brabantse kampioenschappen. Het gehele seizoen hebben een aantal van de clubruiters gestreden om een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen.

Tijdens deze selectiewedstrijden heeft Lieke Bekx (8 jaar) het gepresteerd om met haar pony Gladys kringkampioen in de klasse A/B-B te worden! Super knap en zeker omdat Lieke en Gladys nog maar net een combinatie zijn! Abby Mullan (11 jaar) reed met twee ponys mee in de selectiewedstrijden. Met haar pony ‘Funny’ reed ze in de klasse C-B. Dit is hun eerste seizoen samen. Funny is nog jong en heeft afgelopen voorjaar haar eerste veulentje mogen verwelkomen. Abby heeft Funny zelf ingereden en nu zijn ze in hun eerste seizoen zelfs al kringkampioen! Naast het succes met Funny is het Abby ook gelukt om met haar andere pony ‘Snowbird’ een prachtige prestatie neer te zetten. Met deze pony heeft ze ook in de klasse B-L2 het kampioenschap binnen gereden!

Naast deze kringkampioen hebben er nog aan aantal ruiters geweldig mee gereden tijdens deze selectiewedstrijden. In de klasse AB-B zal Lynn Lommers (8 jaar) met haar pony ‘Joris’ aan de start verschijnen. Lieke van Moorsel staat reserve in dd klasse D-B en Sjors Vermeulen in de klasse C-B. Ook zij hebben zij nog kans om mee te mogen rijden voor het Brabantse kampioenschap. Aanstaande zaterdag zullen de meiden gaan strijden tijdens dit mooie concours. Ieder in hun eigen klasse. Deze kampioenschappen zullen verreden worden bij manege De Molenheide, te Schijndel. Vindt u het leuk om de ruiters aan te komen moedigen of om te komen kijken? De ruiters van de Pioniertjes zullen aan de start verschijnen tussen 12.30-15.30 uur. Ponyclub de Pioniertjes wenst haar meiden enorm veel succes en vooral heel veel plezier tijdens deze prachtige ervaring!