Afbeelding

Mientje en Theeke doen trouwbelofte

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - Mientje en Theeke Verploegen, het boerenpaar van Raopersgat, zijn er donderdagavond 26 januari in geslaagd het kennisspel ‘Wie is de slimste boer(in)’ te winnen. Daarmee kon de volgende stap op weg naar hun boerenbruiloft op maandag 20 februari worden gezet: de verloving. 

Het vaste jurylid en kritisch oog van het spelprogramma, brompot Maarten van Rossem (Frans van den Hurk red.), brak tijdens het spel regelmatig in om het intelligentieniveau van de deelnemers en spelleider (Tini van Vijfeijken) te becommentariëren, maar ook gaf hij desgevraagd een vermakelijke uitleg over een ‘love glove’. Lui achteroverleunend in zijn stoel en ogenschijnlijk ongeïnteresseerd deed hij een uitvoerige beeldende beschrijving over het insemineren van een koe en hoe dat ingespoten mengsel van chromosomen met dna en genen zich dan in 9 maanden en 1 week kon ontwikkelen tot een kalf. 

Na een optreden van het CBR-gelegenheidskoor, met een aangepast lied op carnavalskraker ‘Doe dè naw nie!’ deden Mientje en Theeke elkaar de trouwbelofte ten overstaan van de ambtenaar van d’n boerenstand Jacob van Boks en Bòjem (Sjaak Broekman), hun getuigen Willy en Marlie en alle anderen in de Hofkamer van verzorgingshuis Franciscushof. 

Op donderdag 16 februari gaat het boerenpaar in besloten kring in ondertrouw. De boerenbruiloft is maandag 20 februari daarop volgend in de grote trouwzaal van het Raopershuis aan de Grotenhof 2. Deze openbare huwelijksceremonie begint om 13.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Tijdens het bruiloftsdiner tussen 12.00 en 13.00 uur wordt daar boerepetazzie mi worst geserveerd. Deze stamppot kost u €5,00 per portie.

Draagt u de boerenbruiloft een warm hart toe, wordt dan voor €11,11 per jaar ook ‘Vriend van de CBR’. Mede met deze financiële steun kan dit evenement met carnaval blijven voortbestaan en bovendien heeft u dan recht op 1 (gratis) petazziekaart. Als u zich op e-mailadres cbrlieshout@gmail.com als vriend aanmeldt, ontvangt u nadere informatie. U kunt op dit e-mailadres ook petazziekaarten reserveren, want dit kostelijk spul neemt gretig aftrek en op is op.