Jordi Kivits, speler van team 1 van Een en Twintig.
Jordi Kivits, speler van team 1 van Een en Twintig. Foto: RdR

Wisselend succes teams Een en Twintig

Sport Sport

Beek en Donk - Na een periode van enkele weken van rust vond afgelopen week de start plaats van de voorjaarscompetitie. Een en Twintig is daarin vertegenwoordigd met 7 seniorenteams en 1 jeugdteam. Met dit aantal teams behoort Een en Twintig regionaal gezien tot een van de grotere verenigingen. Dit geldt evenzeer voor het aantal leden. Tegen de landelijke stroom in blijft dit aantal gestaag groeien. Ook op dit gebied behoort Een en Twintig momenteel tot een van de grotere Brabantse tafeltennisverenigingen.

De competitiestart verliep voor de diverse teams met wisselend succes. Het vaandelteam startte met een nipte 4-6 overwinning op Stiphout. Nieuwkomer Bert Coolen wist al zijn tegenstanders goed partij te bieden, won een enkele game, maar kwam uiteindelijk toch nog iets te kort. Jordi Kivits had wat opstartproblemen, maar wist uiteindelijk toch twee overwinningen te noteren. Peter van den Eijnde bleef ongeslagen.

Team 2 had een moeizame start. In de met 2-8 verloren thuiswedstrijd tegen PJS was Stefan Hamelijnck verantwoordelijk voor de productie van Een en Twintig. Jos Beniers en Sylvain de Koning bleven puntloos. Team 3 deelde de punten met MTTV, 5-5. Guido Graat en Aum van Berlo wisten elk twee enkelspelen te winnen. Samen waren zij ook goed voor winst in het dubbelspel. Gijs Oprins had het geluk niet aan zijn zijde en bleef op 0 overwinningen steken. Team 4 had direct een dubbelprogramma met Return Oss en TTCV Herwaarden als tegenstanders. Met een 8-2 overwinning In de thuiswedstrijd tegen Oss maakten Rolf Hendricksen, Patrick Biemans en Tim van Dalen direct hun kampioensaspiraties duidelijk. Met opnieuw een 8-2 overwinning tegen TTCV werden deze aspiraties nog eens kracht bijgezet. Tim van Dalen leverde een puike prestatie hij bleef in beide wedstrijden ongeslagen.

Team 5 ging zo mogelijk nog beter van start. Tarik Abou Sadaa, Hamed Alisedaghat en invaller Jos de Gruyter hadden weinig moeite met tegenstander Unicum. Jos de Gruyter was zo sympathiek om Unicum 1 punt te gunnen. Eindstand 1-9. Team 6 sloot de eerste wedstrijd tegen OTTC af met een 5-5 gelijkspel. Hans Eekels en Jolanda Biemans waren beiden twee keer te sterk voor hun tegenstander. Jos de Gruyter was dit eenmaal. Team 7 startte met een kleine 4-6 nederlaag tegen Taverbo uit Boxtel. Shaun Marien liet zich twee keer feliciteren. Christi Eekels en Petri Dovens lukten dit één keer. 

Het debuterende jeugdteam had de pech met een onvolledige bezetting aan de start te staan. Ondanks dit handicap wisten Lisa Seelen en Thomas Orbon toch nog een prima resultaat neer te zetten. Lisa verloor slechts één wedstrijd, Thomas twee. Met een volledige bezetting kan in de returnwedstrijd tegen tegenstander Bergeijk vermoedelijk een beter resultaat worden behaald dan de 3-7 nederlaag van nu.