Conchi Medina Salinas
Conchi Medina Salinas

Voortvarende competitiestart ATTC´77

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Team 5 van tafeltennisvereniging ATTC´77 komt uit in de 6e klasse F en begon de competitie met een uitwedstrijd tegen OTTC 3 in Oss. Conchi Medina Salinas beet het spits af tegen Daniil Pimenau en won. Zowel Gerdi van den Boomen als Ruud van Turnhout begonnen overtuigend, maar wonnen niet. De dubbel van Conchi en Gerdi was erg spannend, maar het kwartje viel de verkeerde kant op. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren, werd duidelijk in de volgende drie wedstrijden, allemaal vijfsetters die in het voordeel van ATTC beslist werden. De beide dames wonnen ook hun derde wedstrijd terwijl Ruud zijn meerdere moest erkennen in Henriette Hendrix. Eindstand: 4-6 overwinning.

Het 4e team is gepromoveerd naar de 5e klasse, waar Thijs Smulders, Jan Smits en Henk Buiting op zaterdag 28 januari hun eerste wedstrijd uit bij de Meppers 3 in Heeze speelden. Nieuweling in het team, Thijs, trof als eerste de sterkste speler van de tegenstander en verloor. Ook Jan en Henk hadden niet veel kans tegen hem. Thijs sleepte, na een zwaar bevochten overwinning in de dubbel samen met Henk, zijn tweede enkelwedstrijd wel binnen. Zijn derde wedstrijd had hij geen enkele moeite met routinier Harry van der Kruijs. Die laatste verloor ook van Henk en Jan. Met winst van Jan op Quincy Wezenberg kwam de eindstand op 4-6, een goed begin van een nieuw seizoen in een hogere klasse.

Nog een team dat met 6-4 gewonnen heeft, is team 2. Frederieke van de Poel, Jeroen van der Heijden en Mark Rovers speelden thuis tegen het gepromoveerde Unicum 5. Vele spannende potjes werden gespeeld, met maar liefst vijf vijfsetters waarbij menig game in de verlenging beslist werd. Met name Frederieke was het meest fortuinlijk, zij won weliswaar al haar wedstrijden maar wel met minimaal puntenverschil. Jeroen verloor zijn eerste wedstrijd net, herstelde zich en won vervolgens twee keer eenvoudig. Mark Rovers redde het niet in zijn enkels, maar won wel overtuigend de dubbel samen met Frederieke.

Ook de DUO competitie voor de jeugd startte afgelopen weekend. Tjeerd van Rijbroek en Tjerk Knukkel speelden in Veghel tegen JCV 1 uit Vught. Onder begeleiding van Jeroen Doensen speelden de jongens veel spannende games met de dubbel als uitschieter: 11-3, 16-14, 11-13, 13-11 gewonnen. Tjeerd won allebei zijn enkels en Tjerk won er eentje wat resulteerde in een mooie 4-1 overwinning.