Jan Egelmeers
Jan Egelmeers Foto:

Laatste ‘uitruk’ voor Jan bij Brandweerkorps Lieshout

Human Interest

Lieshout/Mariahout - Het was dinsdagavond 31 januari de laatste ‘uitruk’ voor Jan Egelmeers bij Brandweerkorps Lieshout. Na bijna 25 jaar moet hij helaas vanwege knieproblemen stoppen.

Jan werd officieel aangesteld als brandweerman in 2000. Daarvoor had hij eerst een 2-jarige opleiding gehad voor brandwacht 2e klasse, gevolgd door brandwacht 1e klasse. 

Door de jaren heen is Jan als brandweerman regelmatig ingezet bij branden, ongelukken en andere oproepen. Daarnaast heeft hij met het korps aan meerdere wedstrijden meegedaan en daar ook verdienstelijke prijzen mee behaald.

Binnen het Lieshoutse korps was Jan betrokken bij de personeelsvereniging, waar hij zelfs nog een paar jaar voorzitter van is geweest. Hij is het manusje van alles en de grappenmaker binnen het korps. Daarnaast zorgde Jan er ook voor dat de kazerne schoon bleef en schoon blijft. Ook bij evenementen liet hij zichzelf altijd van zijn beste kant zien. 

Als blijk van waardering voor zijn trouwe inzet in deze jaren werd Jan dinsdagavond thuis opgehaald door zijn collega’s in de brandweerwagen, die met loeiende sirenes kwam aanrijden. Het was de laatste ‘uitruk’ voor Jan bij Brandweerkorps Lieshout.