Afbeelding
Foto:

Opnieuw Wielerjeugdvijfdaagse in Lieshout

Lieshout/Mariahout - Voor de jeugd van Lieshout en Mariahout werd jaren een wielerjeugdvijfdaagse georganiseerd voor alle kinderen tot en met groep 8. Dit jaar wordt dit sportieve evenement opnieuw opgezet door een aantal enthousiaste vrijwilligers die dit sportieve evenement graag willen voortzetten. Het bestuur van de supportersclub ‘de Lieshoutse wielrenners’ juicht dit toe en ondersteunt de commissie. Er komt dus een 49e editie van deze ‘dikke banden race’ voor de jeugd van Lieshout en Mariahout en wel in de week van 17 tot en met 21 april 2023.

Afgelopen jaar stond in DeMooiLaarbeekKrant dat dit sportieve evenement voor de laatste keer zou worden georganiseerd door de supportsclub ‘de Lieshoutse Wielrenners’. Dat vonden een aantal mensen ontzettend jammer om te horen, want het is voor veel mensen uit Lieshout en Mariahout een activiteit waar zij in het verleden ook met veel plezier aan mee hebben gedaan en warme herinneringen aan hebben. Het is een prestatie van al die vrijwilligers van de supportersclub dat dit evenement al 48 jaar is georganiseerd. Zonde als het nu verdwijnt van de jaarlijkse evenementenkalender. Gelukkig wil het huidige bestuur van supportersclub deze traditie graag voortzetten. En er is een nieuw team van vrijwilligers opgestaan dat samen met het bestuur van de supporterclub het mooie werk van de eerdere vrijwilligers wil continueren. 

Zij hoopt op veel jeugdige deelnemers, waarbij zowel door jongens als meisjes in alle leeftijdscategorieën gestreden gaat worden om de prijzen. Hoewel er afgelopen jaar maar heel weinig echt jonge kinderen aan de startlijn stonden om mee te fietsen gaat de organisatie haar best doen om de komende editie weer veel kinderen en ouders te enthousiasmeren voor dit evenement. Tijdens deze ‘dikke banden race’ kunnen kinderen op een laagdrempelige en leuke manier kennis maken met de wielersport, gewoon op hun eigen fiets. Binnenkort meer over dit ontzettend leuke evenement, maar voor nu, zet 17 tot en met 21 april alvast in je agenda!