Afbeelding
Foto:

Uitreiking Onze Luuk, wat, hoe waar en wanneer?

Uitreiking Onze Luuk, wat, hoe waar en wanneer?

Beek en Donk - In DeMooiLaarbeekKrant werd vorige maand aandacht besteed aan dé onderscheiding onder de onderscheidingen van carnaval: 'Onze Luuk'. Een waarderingsprijs die tijdens carnaval wordt uitgereikt aan een persoon, groep of organisatie welke niet direct met de Stichting Teugelders van Ganzendonck is verbonden, maar wel een bijdrage levert aan het Ganzendonckse Carnaval.

Het aanwijzen en uitreiken van deze waarderingsprijs is in handen van de Prinsengarde van de Teugelders van Ganzendonck. De winnaar krijgt de prijs uitgereikt tijdens één van de evenementen gedurende Carnaval. Dit jaar wordt 'Onze Luuk' uitgereikt tijdens een groot evenement dat over de Ganzendonckse grenzen reikt op carnavalszaterdag. De plaats van uitreiking begint ook met Ganze… De locatie is er een van saamhorigheid, de sleutel onder één doek naar het elkaar ontmoeten. Meer verklappen ze niet. Het blijft enigszins spannend en er moet wat te raden blijven.

Leuk ook om even terug te blikken. Eerdere winnaars in de afgelopen 11 jaren van 'Onze Luuk' waren: 2020 De Tappers, 2019 Nummerke 3, 2018 Wai Doen Zomar Wa, 2017 Zingiz, 2016 Twan Smits, 2015 Jan Leenders, 2014 Duo Dubieus, 2013 D’n Hort op, 2012 Neij Prinsen Garde, 2011 Organisatie Carnavalsconcerten O&U, 2010 Vereniging op D’n Tocht. In 2021 en 2022 waren er vanwege corona geen uitreikingen. Aanstaande carnaval pakken ze de draad weer op, jij bent er toch ook bij?! Het moment en locatie zitten verborgen in dit bericht. Graag tot dan!