Noor en Loek Hovers op podium NK veldrijden

Lieshout - Bijna 64 jaar nadat Piet Damen de nationale wegtitel bij de profs behaalde is een jeugdige wielrenster uit Lieshout erin geslaagd de nationale veldrittitel naar zich toe te halen. De achtjarige Noor Hovers kon op het zware parkoers in Almelo na afloop de nationale driekleur en de gouden medaille in de jongste categorie in ontvangst nemen. Haar oudere broer Loek behoorde vooraf tot één van de favorieten in de oudste jeugdcategorie. Hij maakte zijn favorietenrol waar door als tweede te finishen en de zilveren medaille te winnen.

In categorie vijf werd Nina van Eck elfde bij de meisjes, terwijl broer Nick bij de jongens 36e werd. TimBenjamin Beniers uit Beek en Donk eindigde in deze categorie als 29e. Quint Jansen uit Aarle-Rixtel kwam als 34e over de aankomstlijn in categorie zes. Het nationale kampioenschap vormde tevens de afsluiting van het veldritseizoen voor de KNWU-jeugd. De huidige Lieshoutse jeugdlicentiehouders maakten kennis met de wielersport tijdens de plaatselijke Wielerjeugdvijfdaagse in het brouwersdorp. Onder de vlag van de supportersclub De Lieshoutse Wielrenners en met medewerking van de landelijke wielerbond wordt deze dit jaar georganiseerd door een comité bestaande uit bewoners van het stratenparkoers. Met start en finish in de Floreffestraat vindt de meerdaagse voor de lokale schooljeugd plaats in de vroege avonduren van maandag 17 tot en met vrijdag 21 april.