Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Slag om het Anker brengt filmmuziek tot leven

Beek en Donk - Na een succesvolle avond op 21 januari in Hoogeloon, was het op zaterdag 28 januari de beurt aan Muziekcentrum Het Anker om gastheer te zijn voor het slagwerkgala ‘Slag Om Het Anker’ door het slagwerkensemble van O&U en de percussiegroep van Fanfare Wilhelmina Hoogeloon.

Voor een volle zaal in Muziekcentrum Het Anker werd de avond afgetrapt met de tune van 20th Century Fox. Het slagwerkgala stond deze editie in het teken van filmmuziek, onder andere de bekende muziek van Soldaat van Oranje, James Bond en The Hobbit werden ten gehore gebracht onder leiding van Rob van Doore en John Claus. De slagwerkers werden ondersteund door een 11-koppige blazerssectie, een combo, strijkers en vocalisten.

Bij muziek van Schindler’s List en Ennio Morricone werden solisten op viool en althobo begeleid door het slagwerkensemble. De vocalisten lieten 5-stemmig prachtig van zich horen tijdens de Queen Medley en One Day More van Les Miserables. Na een daverend applaus werd het slagwerkgala afgesloten met de toegift ‘Superheroes Assemble’. Na afloop werd en nog volop nagepraat in de foyer onder het genot van een drankje. De slagwerkensembles willen in het bijzonder Cafetaria de Smickel bedanken voor het avondeten. Al met al was het een zeer geslaagde editie van het slagwerkgala.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding