Stefan Hamelijnck
Stefan Hamelijnck

Een en Twintig winnaar Laarbeekse derby

Sport Sport

Beek en Donk - In de confrontatie met buurvereniging ATTC’77 toonde Een en Twintig zich duidelijk de sterkere. De 8-2 einduitslag geeft een juist beeld van de krachtsverhoudingen op deze avond.

Sinds dit jaar hebben beide teams een verandering qua bezetting ondergaan. Binnen het team van ATTC heeft Johan Voorhout een vaste plek verovert. Bij Een en Twintig geldt dit voor Bert Coolen. De Een en Twintig spelers Jordi Kivits en Peter van den Eijnde bleven ongeslagen. Bert Coolen sloot één wedstrijd winnend af. In de wedstrijd tegen Johan Voorhout kwam Bert in de 5e game net te kort. Een en Twintig is momenteel de trotse koploper, zij het met slechts 1 punt voorsprong op concurrent Bergeijk. Door ziekte getergd moest team 2 noodgedwongen met twee invallers afreizen naar Veghel. Ondanks deze tegenvaller wist Een en Twintig, toch wel enigszins verrassend, een 4-6 overwinning uit het vuur te slepen. Stefan Hamelijnck en invalster Aum van Berlo waren beiden goed voor twee winstpartijen. Samen wonnen zij ook het dubbelspel. Tim van Dalen, eveneens invaller liet het bij één overwinning. Met een nog overbrugbare achterstand op de top staat Een en Twintig momenteel 5e.

Het voor het eerst in de 3e klasse uitkomende Een en Twintig 3 presteert naar behoren. De uitwedstrijd tegen het op papier veel sterkere Bredase Belcrum ging weliswaar met 7-3 verloren, kansen op een gelijkspel waren wel degelijk aanwezig. Zo werd het dubbelspel nipt verloren en had Aum van Berlo een goede kans om een wedstrijd winnend af te sluiten. Joost van Goch met twee, en Gijs Oprins met één overwinning waren verantwoordelijk voor de Beek en Donkse punten. Een en Twintig 5 liet nog maar eens zien waar de focus dit seizoen op is gericht, het behalen van het kampioenschap. Met weer een 9-1 overwinning, ditmaal tegen Veldhoven, ligt het daarvoor goed op koers. Roel Beekmans en Tarek Abou Sadaa bleven ongeslagen. Hamed Alisedaghad kwam slechts twee punten tekort om deze avond ook de ongeslagen status te houden.

Een en Twintig 7 boog met 7-3 het hoofd tegen Unicum. Christi Eekels (2), en Shaun Marien (1) waren verantwoordelijk voor de Beek en Donkse punten. Petri Dovens had zeker winstkansen, maar had het geluk, zeker in haar laatste wedstrijd, niet aan haar zijde. Het jeugdteam van Een en Twintig wist een eerste overwinning te behalen. In en tegen het Geldropse Unicum toonden Thomas Orbon, Lisa Seelen en Niels van Kessel de progressie die zij de afgelopen maanden hebben geboekt. Na een spannend wedstrijdverloop waarbij soms sprake was van een minimaal verschil mocht het Een en Twintig drietal een 4-6 overwinning bijschrijven.