Bedo HS2 neemt punten mee uit Maasbree

Beek en Donk - Het Heren Senioren 2 team van Handbalvereniging Bedo is deze competitie nog ongeslagen. De heren spelen anderhalve competitie (drie wedstrijden tegen elke tegenstander). De eerste twee rondes leverden 14 zeges in 14 wedstrijden op. Het verschil met de nummer 2 is vier punten. Zondag 5 februari stond een uitwedstrijd tegen de nummer 3, BSAC HS2 uit Maasbree, op het programma. Beide voorgaande wedstrijden waren zware wedstrijden en ook deze wedstrijd beloofde een moeilijke te worden. Bedo had enkele uitvallers waardoor niet voltallig afgereisd kon worden.

De heren lieten zich hierdoor echter niet uit het veld slaan. BSAC nam een snelle 2-0 voorsprong. De Limburgers waren voornamelijk heel erg gevaarlijk in de spelhervatting. Na afronding van Bedo, doelpunt of niet, was BSAC snel weer over de middellijn voor de tegenaanval. BSAC wist de voorsprong te handhaven naar 6-4. Hierna kreeg Bedo meer grip op de wedstrijd in de verdediging en betaalde het harde werk in de aanval zich uit in mooie doelpunten. Ook leken de Limburgers hun hoge tempo niet vol te kunnen houden, ondanks grote reservebank. Snel werd de stand omgebogen naar 6-7. Bedo wist tussentijd uit te lopen tot een voorsprong van vier doelpunten. Maar enkele onachtzaamheden vlak voor rust resulteerden in 13-15 voorsprong toen de thee werd geschonken.

BSAC mistte in het begin van de 2e helft snel drie open doelkansen uit snelle spelhervattingen achter elkaar. Bedo wist hierdoor de voorsprong weer uit te bouwen. BSAC wist zich daarna snel te hervatten en mede door enkele onfortuinlijke tijdstraffen wist BSAC de stand niet alleen gelijk te trekken maar zelfs een 21-20 voorsprong te nemen. In het laatste kwartier zette Bedo het achter echter dicht en nam weer de leiding. Ondanks nog een ongelukkige tijdstraf voor Bedo wisten de Limburgers niet meer langszij te komen. Met een klinkende 23-26 overwinning namen de mannen uit Beek en Donk verdiend de punten uit Limburg mee naar huis.