Freek Schoones, die tegen Rhode twee keer scoorde
Freek Schoones, die tegen Rhode twee keer scoorde Foto: Seraf Vereijken

Sparta’25 wint met 0-5 van Rhode

Beek en Donk - Sparta’25 is goed uit de winterstop gekomen en won afgelopen zondag in Sint- Oedenrode met ruime cijfers van Rhode. Het puntenverschil tussen koploper Sparta’25 en het laaggeplaatste Rhode bedroeg voor aanvang van de wedstrijd slechts zeven punten.

Sparta’25 begon de wedstrijd sterk en kreeg meteen al enkele kansen. De groenwitten gaven Rhode over het hele veld geen kans om te voetballen. Dat resulteerde in het eerste kwartier tot twee treffers van Freek Schoones. Daarnaast werden ook nog drie dotten van kansen gemist. Rhode kwam voor rust niet verder dan een schuivertje voorlangs. Daar tegenover kreeg Sparta’25 nog enkele kansen om de score op te voeren. In de eerste minuut na rust had Sparta’25 al op 3-0 kunnen staan maar helaas werd de paal geraakt. Vanaf dat moment liet Sparta’25 het initiatief aan Rhode en werd het spel rommeliger. Er kwam een grote kans voor Rhode, maar keeper Bram Werdens wist zijn doel schoon te houden. In het laatste kwart van de wedstrijd geloofde Rhode er niet meer in en kon Sparta’25 met gevaarlijke uitvallen nog drie keer scoren. Denzel Hajema, Tijn van den Berg en Rick van Heijnsbergen zorgden voor een eindstand van 0-5. Al met al een mooie opsteker voor koploper Sparta’25.

Zondag 12 februari speelt Sparta’25 op sportpark ’t Heereind de topper tegen DAW. De bezoekers uit Schaijk staan op een gedeelde tweede plaats met slechts 1 punt achterstand. Aanvang 14.30 uur.