Rajello Rosenberg zoekt zijn weg naar de basket
Rajello Rosenberg zoekt zijn weg naar de basket Foto:

Basketball Club Lieshout pakt thuis punten

Lieshout - Onder 14-2 speelde tegen Vido uit Veldhoven. Lieshout speelde sterk, maar Vido bleef in het spoor via tweede kansen. De bal werd door de lange spelers van Vido hoog boven de Lieshoutenaren weggeplukt en in het mandje gelegd. In de tweede helft gaf Lieshout minder rebounds weg, doordat Tijmen van den Broek en Tom Gevers de lange tegenstanders van de basket weg hielden. Lieshout won met 64-34.

Mannen Onder 16 begon goed aan de wedstrijd tegen Akros uit Boxmeer, maar keek toch tegen een 16-23 achterstand aan bij rust. In de tweede helft was het weer Lieshout dat domineerde en een 33-23 voorsprong nam. Akros nam opnieuw de leiding over, waarna Lieshout niet meer kon volgen. Het verloor met 49-60. Mannen Onder 18 kwam in actie tegen Tracks Parkstad uit Heerlen. Lieshout bouwde een voorsprong op van 28-14 bij rust. De tegenstander vocht zich kwart na kwart terug en nam in de beslissende laatste minuten een voorsprong van zes punten. Het lukte Lieshout niet meer om het gat te dichten: 42-44. Onder 14-1 speelde tegel BAL uit Weert. Lieshout zette verdedigende rebounds om in effectieve fast breaks. BAL scoorde uit rustige, verzorgde aanvallen, maar was niet opgewassen tegen de snelle aanvallen van Lieshout. Finn Flipsen (38 punten) was overal op het veld te vinden in de met 92-52 gewonnen wedstrijd.

Heren 2 speelde tegen The Black Eagles uit Rosmalen. Vrijwel alle spelers wisten te scoren, maar de overwinning moest aan de bezoekers worden gelaten. De bezoekers wonnen met 35-69. Vrouwen Onder 22 nam het op tegen BC Vlissingen, de nummer 2 van de competitie. Met een voorsprong van 30-4 na het eerste kwart werd duidelijk dat er voor de bezoekers weinig te halen viel. Britt Kester scoorde 37 punten in de 88-44 winst. Heren 1 speelde tegen Tenderfeet uit Heeswijk Dinther. Beide teams hielden elkaar lange tijd in evenwicht. Halverwege het laatste kwart scoorde Lieshout 10 punten op rij, waarmee het een 68-61 winst veilig stelde. Dames 1 speelde tegen Valkenswaard Falcons. Na een gelijkopgaand eerste kwart namen de bezoekers in de tweede periode een 22-30 voorsprong. Dames 1 vocht zich in het derde kwart langszij en liep met scores van Floor Welten verder uit naar een 51-44 winst.

Zondag bezocht Onder 12 Vlijmscherp in Vlijmen. Lieshout sloeg in de eerste periodes een gat van 4-16, maar in de vijfde periode trok het thuisteam de stand gelijk: 31-31. Daarna wist Onder 12 een klein gaatje te slaan en behield deze marge tot het einde. Het won met 41-46.