Tim Aarts. stoomt op met de bal aan de voet.
Tim Aarts. stoomt op met de bal aan de voet. Foto:

Mariahout in tweede helft ruim voorbij WEC

Sport

Mariahout - VV Mariahout won de tweede competitiewedstrijd van 2023 van WEC. De ploegen waren in de eerste helft gewaagd aan elkaar. De thuisploeg maakte in de tweede 45 minuten het verschil.

De ploeg uit Wijbosch kreeg de eerste grote mogelijkheden van het treffen. Tom Hagelaars redde op een afstandsschot en een poging werd even later van de doellijn gehaald. Mariahout kon lastig in het eigen spel komen, maar probeerde toch wat te forceren. Dennis Veldpaus kreeg een mogelijkheid, maar zijn inzet werd geblokt. Na een halfuur spelen moest Hagelaars zich wederom strekken en weer dook hij succesvol naar de bal.

De geelblauwen begonnen een stuk anders aan de tweede helft. Direct konden Dennis Veldpaus en Haike van der Burgt proberen het net te vinden, maar zij slaagden daar niet in. Mariahout haalde in de 51e minuut opgelucht adem toen Yanno van der Heijden een één-op-éénkans niet wist te verzilveren. David van Rossum kon na een kleine tien minuten eveneens scoren. Zijn snoeiharde schot ging net voorlangs. Toch was het vijf minuten na deze kans raak voor Mariahout. Diezelfde Van Rossum schoot binnen na een pass van Van der Burgt: 1-0. WEC-aanvoerder Milan Santegoeds kon nog geen minuut later de stand gelijk trekken. Zijn poging uit een corner ging naast. Niels Vissers had op zijn beurt Mariahout een extra treffer kunnen bezorgen, was het niet dat doelman Jasper van Oss daar een stokje voor stak. Uit de daaropvolgende corner was de verdubbeling van de score wederom dichtbij, aangezien Tim Barten op de lat vuurde. Het duurde even, maar de 2-0 viel alsnog. Barten rondde een rebound af. De eerstvolgende kans daarna was weer raak. Veldpaus tikte binnen: 3-0. Barten gaf een assist bij die derde treffer en tekende in de 87e minuut voor zijn tweede en Mariahouts vierde doelpunt. Hij maakte een slim balletje van Van Rossum bekeken af. WEC deed op het einde nog wat terug. Een afstandsschot van Alim Kagermanov plofte via de paal binnen: 4-1.

Mariahout blijft door deze zege in het spoor van koploper Nijnsel, dat zelf ook won. De nummer twee gaat komend weekend op bezoek bij nummer vijf Nieuw Woensel.