Afbeelding

Ouderwets genieten bij tweede Ganzekwekavond

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel -  Een volledig uitverkocht MFC de Dreef heeft zaterdag ouderwets kunnen genieten van een avond vol amusement en humor tijdens de tweede Ganzekwekavond.

Rien Bekkers mocht, verkleed als slager, als eerste tonprater de spits afbijten. Hij keek in het begin eerst wat voor vlees hij in de kuip had met betrekking tot het publiek. Hierdoor kreeg hij al snel de lachers op zijn hand. Het werd een sterk begin van de avond. Ton Brekelmans nam hierna plaats in de ton. Als Toontje Snotpin nam hij de zaal mee langs al zijn familieperikelen en schoolavonturen. Van het Voortgezet Kleuteronderwijs tot aan een ode aan zijn overleden opa, elk onderwerp werd op typische en hilarische wijze toegelicht.

Als derde kletser verscheen Joep de Wildt op het podium. In de rol van kleinzoon bracht ook hij een eerbetoon aan zijn opa. Joep bleek vooral een verhalenverteller te zijn en hield met zijn verhalen eenvoudig de aandacht van de zaal de hele tijd vast. Het was een schoolvoorbeeld van hoe een kletser een zaal kan bespelen. 

Oeufreprijs DèVèltOp
Het publiek bleef enthousiast toen DèVèltOp de zaal in beweging hield. Met diverse polonaises en volop muzikaliteit hielden zij mooi de sfeer van Ganzekwekavond vast. Het optreden bleek hun 33e optreden in Ganzegat te zijn, wat beloond werd met de Oeufreprijs.

Als laatste kletser kwam Iveke van Gerven de catwalk op. Als Mien Billekes Jeuken begon haar klets met een staande ovulatie. Ze bleek een open boek te zijn. Al haar relatieproblemen, haar postuur, en haar levensverhaal kwamen naar voren. De avond werd muzikaal afgesloten door Applaus. Geïnspireerd door ‘It’s my life’ van Bon Jovi waren zij live in Ganzegat, en zorgden ze voor een feestelijk afsluiter. De Ganzegatters keren aankomend weekend nog terug naar MFC de Dreef voor het carnavalsconcert van Harmonie de Goede Hoop.