Opening 't Heuveltje
Opening 't Heuveltje

Wooninitiatief ‘t Heuveltje opent de deuren

Algemeen

Aarle-Rixtel- Terwijl de laatste verhuisdozen nog in het appartement worden gezet, kon wooncomplex ‘t Heuveltje dan eindelijk geopend worden. Zes jaar geleden ontstond het idee voor het eerst. Op vrijdag 3 februari trokken de veertien bewoners dan écht in hun nieuwe appartementen in.

Maandenlang hebben ze in spanning af moeten wachten. De veertien bewoners van het nieuwe complex konden niet wachten om dan eindelijk op zichzelf te gaan wonen. Op jezelf gaan wonen is voor velen al een grote en soms moeilijke stap. Maar voor de bewoners van ‘t Heuveltje was deze stap namelijk een extra grote uitdaging; zij hebben allen een verstandelijke beperking. Maar ze laten zich hierdoor zeker niet beperken. Door een unieke samenwerking met negen zorgverleners kunnen zij deze sprong dan toch gaan wagen. 

Feestelijke opening
Burgemeester Frank van der Meijden kwam samen met de nieuwe bewoners, personeel en iedereen die het complex mede mogelijk heeft gemaakt, de nieuwe woningen openen. De burgemeester vond dat hij niet met lege handen aan kon komen, en daarom had hij een hele grote fruitmand meegenomen. Met het oplaten van ballonnen en het afschieten van confetti werd ‘t Heuveltje dan officieel geopend. Binnen kon iedereen nog proosten met een glas champagne. Daarnaast hadden de ouders ook nog een verrassing geregeld voor alle kersverse bewoners: zij hadden allerlei bordspellen geregeld zodat iedereen zich goed kon vermaken.

Dorpsfeesten
Hun nieuwe woningen liggen in het hart van Aarle-Rixtel, direct aan het Heuvelplein. Op deze manier kunnen ze volop meedoen aan het dagelijkse leven in het dorp. Zo kunnen ze gemakkelijk boodschappen doen voor de hele groep, maar ook deelnemen aan verschillende activiteiten. Er zijn zelfs al plannen om mee te doen aan de dorpsfeesten. Een deel van de huisgenoten kende elkaar al vanuit het werk bij snoeperij Jantje en strijkerij en wasserij Jaantje. Gelukkig hebben ze al een keer een proefnacht gehad in een ander huis. Maar afgelopen weekend sliepen ze voor het eerst samen in hun eigen appartementen.

“Het is geweldig om te zien dat na al die jaren het moment dan toch echt zo ver is. De bewoners hebben er zin in, maar wij ook”, aldus oprichters Marscha Verstappen en Tom van den Heuvel. “Er zullen best nog wel wat uitdagingen komen, maar met zo een enthousiaste groep moet dat vast goed komen. Het zal maandag nog best een uitdaging worden om iedereen op tijd klaar te krijgen om naar de dagbesteding te gaan, gelukkig hebben we al afgesproken dat ze iets later mogen zijn”, vertelt Tom met een lach. Maar samen met alle bewoners en het zorgpersoneel moet dat vast en zeker goed komen. Aan het enthousiasme van de bewoners zal het in ieder geval niet liggen. 

Opening 't Heuveltje