Afbeelding

Carnavalsoptocht in Raopersgat

Algemeen

Lieshout - De carnavalsoptocht van Raopersgat trekt op zondag 19 februari naar ’t Heidurp. Met prins René d’n twidde, prinses Bonnie, adjudant Patrick en hofdame Emmeliek en hun gevolg op de carnavalswagen, kun je genieten van een skônne optocht.

Er wordt dit jaar gestart in Raopersgat. De optocht start om 13.00 uur, opstellen gebeurt op aanwijzingen en in volgorde van de optochtcommissie. Bij elke wagen zal de chauffeur én een vast aanspreekpunt herkenbaar aanwezig moeten zijn. Opstellen voor de groepen uit Raopersgat in de Floreffestraat en Burg. Mostermanslaan. Wagens aanrijden via de Molenstraat naar Burg. Mostermanslaan, tot Floreffestraat. Wagens vanuit ’t Heidurp aanrijden via de provinciale weg, Ribbiusstraat, Molenstraat naar Burg. Mostermanslaan. Groepen vanuit ’t Heidurp opstellen via de Vogelenzang naar Burg. Mostermanslaan tot aan/in de Floreffestraat. Graag voor aanvang melden bij de optochtcommissie dat je er bent.

De optocht trekt vanuit de Floreffestraat, Dorpsstraat, voor de Heuvel langs, Ribbiusstraat, Servaasstraat, Baverdestraat, Dorpsstraat en vervolgens via de Provinciale weg naar ’t Heidurp. In ’t Heidurp rijden/lopen ze de volgende route: Mariastraat, rechtsaf Veghelsedijk, meteen rechtsaf Tuindersweg, rechtsaf Zusterpersoonsstraat tot aan het Oranjeplein.

Alle deelnemers kunnen via de website www.cvderaopers.nl het inschrijfformulier downloaden. Eventueel is dit ook op te vragen via een mail naar optocht@cvderaopers.nl. Inschrijving is pas voldaan als reglement en inschrijfformulier zijn ondertekend. De wagens worden tijdig voor aanvang carnaval door de optochtcommissie gecontroleerd. Ook zal hierbij het reglement besproken worden en eventuele vragen worden beantwoord. ’s Avonds om 19.00 uur begint de prijsuitreiking in het Dorpshuis. Zij verzoeken u vriendelijk het bord van inschrijving dan in te leveren, tijdens de prijsuitreiking. Uiteraard zal het feest na de prijsuitreiking voort gezet worden tot in de late uurtjes. De organisatie hoopt massaal inschrijvingen te ontvangen zodat ze een onvergetelijke optocht zullen zien!