Afbeelding
Foto:

Bassischolen vieren samen carnaval

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - De twee basisscholen uit Aarle-Rixtel gaan op vrijdag 17 februari samen carnaval vieren in de feesttent van de Kantine van Jantine. Jantine van Zoeren – De Jongh: “Ik heb beiden scholen uitgenodigd om bij mij in de tent carnaval te vieren. Daar werd meteen enthousiast op gereageerd!”

De kinderen van De Driehoek en Het Breinplein zijn tegelijk aanwezig in de feesttent. Jantine heeft speciale braskaarten voor alle basisschooljeugd laten maken. “Handig, want zo kunnen de kids zelf ranja of een zakje chips en snoep halen wanneer ze er zin in hebben. Gelukkig kan ik rekenen op ouders van de OR als helpende handjes voor het uitdelen van ranja en chips. En natuurlijk zal Prins Lodewijk II ook even op bezoek komen om de polonaise te lopen!”

Samen carnaval vieren
Judith Verhoeven, schoolleiding van basisschool De Driehoek: “Het is natuurlijk geweldig voor de kinderen om carnaval te vieren in de échte feesttent. Jantine benaderde ons hiervoor en wij waren meteen enthousiast. Carnaval is ten slotte een feest van samen.” De organisatie van het carnavalsfeest is een samenwerking van een aantal leerkrachten van De Driehoek, het Breinplein en Jantine. Judith: “Mooi dat we er samen iets moois van willen maken voor de kinderen in Aarle.” Naast het feest in de tent, vieren de kinderen ook nog carnaval op de eigen school.