Afbeelding
Foto:

Dorpsplatform Aarle-Rixtel stelt jaarplan en nieuw huishoudelijk reglement vast

Algemeen

Aarle-Rixtel - In de vergadering van afgelopen maandag lagen verschillende interessante stukken ter tafel. Zo was er een nieuw huishoudelijk reglement opgesteld ter vervanging van het oude, daterend van voor 2010. Uitvoerig werd stilgestaan bij de verschillende items, waaronder bestuurswisselingen, procedures en werkwijzen van commissies en werk- of projectgroepen. Na uitgebreide discussie werden verschillende veranderingen voorgesteld en meegenomen, zodat er in de volgende vergadering een aangepast concept kan worden vastgesteld.

Een geactualiseerd jaarplan werd besproken en vastgesteld en dat betekent werk aan de winkel voor de diverse werk- en projectgroepen en commissies. Zo is er ook een projectgroep ingesteld die de raadsvisitatie gaat voorbereiden, welke op 11 april vanaf 18.00 uur zal plaatsvinden. Een raadsvisitatie is een bezoek van de gemeenteraad met B&W aan een van de kernen in de gemeente wat eens per vier jaar plaatsvindt. Verschillende suggesties voor bezoeken en opzet van deze avond kwamen ter tafel en die kan de werkgroep weer gebruiken om een mooi en aantrekkelijk programma op te zetten. 

Bij het bespreken van de voortgang binnen de werkgroepen kwamen verschillende actuele zaken naar voren die aandacht vragen. Vorige keer kwam ook de jeugdzorg ter sprake en dan met name de problemen waarbij kinderen van rond de tien jaar al geconfronteerd worden met drugs. De dorpsondersteuner heeft dit probleem opgepakt en deed verslag van zijn bevindingen en acties tot nu toe. Hij spreekt daar ook zijn bezorgdheid uit over de toekomst, te meer omdat het moeilijk is om daar een goede vinger achter te krijgen. 

De werkgroep zorg en welzijn heeft de eerste bijeenkomst van dit jaar weer gehad en gaat zijn activiteiten, het bij elkaar brengen van mensen in een bepaalde straat of buurt, om met elkaar te praten over zaken als leefbaarheid in de directe woonomgeving, betrokkenheid bij elkaar en soms ook om elkaar wat beter te leren kennen. Het uitreiken van de welkomstpakketten levert op dit moment wat problemen op, daar de informatiestroom hiervan veranderd is dat daarmee de aanmeldingen niet goed doorkomen. Daarnaast wordt gezocht naar een andere manier van samenstellen en een betere invulling van deze pakketten.

In de rondvraag kwamen nog zaken naar voren zoals het hondenuitlaatbeleid met de uitrenveldjes van de gemeente, de gebiedsvisie rond de Maltezerhoeve en nog enkele andere zaken. Kortom, het was weer een betrokken vergadering waarin weer een aantal stappen gezet zijn op weg naar een beter leefbaar Aarle-Rixtel. En als u nu denkt, daar zou ik wel eens meer vanaf willen weten of ik wil hier wel een steentje aan bijdragen, neem gerust contact met het dorpsplatform en kom een keer luisteren op de eerste maandag van de maand. Onze vergaderingen houden we altijd in de Couwenbergh. Meld je aan via: info@dorpsplatform.nl.