Nelly de Groot met Wim Fijten, bestuurslid KBO Brabant
Nelly de Groot met Wim Fijten, bestuurslid KBO Brabant

Seniorenvereniging Lieshout leest en schrijft

Algemeen

Lieshout – ‘Wie schrijft die blijft’, zegt een oud gezegde en Seniorenvereniging Lieshout houdt dat gezegde in ere. De schrijfclub kwam bij elkaar op dinsdag 31 januari en hield de eerste bijeenkomst van het jaar 2023 in de Hofkamer van Franciscushof, waar de schrijvers al vele jaren een gastvrij onthaal hebben. 

Wie van schrijven houdt kan tijdens die bijeenkomsten zijn of haar ei helemaal kwijt. Er wordt altijd gewerkt met twee opdrachten die beurtelings door de deelnemers worden aangedragen. Ze leidden ook nu weer tot spannende verhalen. Ben je ook iemand die zijn fantasie op papier kwijt wil? Kom dan gerust eens langs in Franciscushof. De volgende bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 7 maart om 13.30 uur.

Ben je meer een lezer dan een schrijver? Ook dan zit je goed bij Seniorenvereniging Lieshout. De leesclub hield haar bijeenkomst op donderdag 2 februari. Men had het boek ‘Dunkelblum zwijgt’ gelezen van de Oostenrijkse schrijfster Eva Menasse. Hoewel men de beschrijvingen in het boek goed getroffen vond, had het zoveel personages dat het een beetje taai gevonden werd. Hopelijk is het volgende boek een betere keuze: De Camino. Een literaire thriller van de schrijfster Anya Niewierra. Op maandag 13 maart zit de leesclub bij elkaar om dit boek te bespreken. Wil je eens langs komen? Je bent van harte welkom in Franciscushof. Ze beginnen om 14.00 uur. 

Ben je nu niet zo’n binnenzitter en ben je liever actief buiten bezig? Dat kan allemaal bij Seniorenvereniging Lieshout. Op elke eerste en derde woensdag van de maand organiseert de fietsclub een mooie fietstocht van ongeveer 30 km. met halverwege een koffiepauze. Opgeven is niet nodig. Kom gewoon om 9.30 uur naar het Dorpshuis en fiets mee.