Afbeelding

Informatieavond Landdrift: regeneratie van landbouwgronden in het Beekdal

Bouwen & Wonen

Laarbeek/Meierijstad - Landdrift ontwerpt een nieuw landschap voor een perceel in het Beekdal van de Aa (tussen Boerdonk en Beek en Donk). In dit herontwerp staat regeneratie van het land voorop. Ze kijken onder andere naar het combineren van nieuwe natuur, waterelementen, het telen van voedsel, en tijdelijk zelfvoorzienend wonen.

De gemeente Laarbeek heeft de intentie uitgesproken om medewerking aan het plan te verlenen. Op dit moment werkt Landdrift aan de verdere uitwerking, waarna de vergunningsaanvraag gedaan wordt. Landdrift (www.landdrift.nl) is een burgerinitiatief van Sonja van Uden, inwoonster van Boerdonk.

Tijdens de informatieavond informeren ze u over de aanleiding en huidige stand van zaken. Ook wordt een eerste ontwerp van het perceel gepresenteerd. Vanzelfsprekend kunt u deze avond vragen stellen. Mocht u interesse hebben in de verdere uitwerking van het plan, of de tijdelijke woonvorm dan kunt u dit tijdens deze avond ook kenbaar maken. De informatieavond vindt plaats op maandag 27 februari vanaf 19.30 uur in gemeenschapshuis Den Hazenpot in Boerdonk.