Mariahout lijdt eerste nederlaag dit seizoen

Mariahout - Op het kunstgrasveld liet Nieuw Woensel in de beginfase zien dat het hier beter mee overweg kon, dan Mariahout. Toch waren het de gasten die na een kleine tien minuten op voorsprong hadden kunnen komen na een hele mooie aanval.

Linkerverdediger Tim Aarts had een mooie combinatie met spits Niels Vissers die de bal panklaar legde op topscorer Tim Barten. Helaas redde de keeper van Nieuw Woensel op een knappe wijze. De rebound van Dennis Veldpaus werd met een ultieme sliding gered door een verdediger van Nieuw Woensel. Mariahout combineerde te vaak door het midden en bij balverlies stond het elftal soms ver uit elkaar, zodat Nieuw Woensel er tussendoor kon voetballen. De Mariahoutse verdediging stond echter als een huis. In de eerste helft waren er nog twee kansen, een voor Mariahout en een voor Nieuw Woensel. Een voorzet van David van Rossum op Haike van der Burgt was nét te scherp en in de achterhoede van Mariahout voorkwam Aarts met een prima sliding een grote kans voor Nieuw Woensel.

In de tweede helft probeerden beide teams het wel, maar lange tijd lukte het niet om tot echt grote kansen te komen. Na 75 minuten viel Stijn van den Heuvel in voor Dennis Veldpaus. Even hierna kwam Mariahout op voorsprong. Van den Heuvel passeerde zijn directe tegenstander en had een goede voorzet die via Huib van Zutphen terecht kwam bij Barten die op een voortreffelijke manier afrondde door de bal in de verre hoek te plaatsen: 0-1. Mariahout leek op rozen, maar was niet bij de les. Nieuw Woensel maakte via een scrimmage direct weer de gelijkmaker, omdat de verdediging van Mariahout tot drie keer toe verzuimde om adequaat in te grijpen. Meteen hierna kreeg Nieuw Woensel een strafschop na een handsbal van een Mariahout-verdediger. Dit gebeurde onbewust, nadat de bal van zijn voet naar de hand ging. Bijna redde doelman Tom Hagelaars zijn team, maar hij kreeg net onvoldoende zijn hand achter de bal: 2-1.

Mariahout leidt hierdoor haar eerste nederlaag dit seizoen. Na de carnaval, op zondag 26 februari, speelt Mariahout een inhaalwedstrijd thuis tegen Woenselse Boys, aanvang 14.00 uur.