Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Acht orkesten blazen het dak van het Anker af

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Ganzendonck heeft opnieuw een primeur te pakken. Muziekcentrum ’t Anker doet zaterdag zijn naam eer aan door muziekkapellen het podium te bieden. Met de organisatie van het ‘Piep Boem Knor Festival’ voor blaaskapellen en feestvierders wordt op voorhand geschiedenis geschreven. Een feestavond vanaf 20.11 uur, vol live muziek, carnavalsklassiekers en meezingers uit eigen dorp, aangevuld met muzikaal geweld uit de regio.

Een coalitie bestaande uit de kapellen Nummerke 3 en Stoudt, de chaoten van Stichting Op d’n Tocht en de filantropen van Stichting Dorpsevenementen, heeft zich de afgelopen weken in het zweet gewerkt om er een fantastisch spektakel van te maken. En het mooiste is; Ondernemersfonds Laarbeek steunt het initiatief met een gulle lach en dito bijdrage, waardoor de entree voor iedereen gratis en voor niks kan blijven. En dat is iets ongelooflijks, als je weet (of juist nog niet weet) wat je als bezoeker krijgt voorgeschoteld die avond. Maar liefst acht kapellen zullen die avond in volle naat aantreden. Het merendeel komt uit het eigen Ganzendonck, maar er komen ook enkele toppers uit andere dorpen die deze avond niet willen missen. Iedere kapel zal zijn uiterste enthousiasme tonen en het opnemen tegen de andere kapellen in een heuse battle. 

Een deskundige jury met onder andere het duo Kapel Aan en Kapel Uit zal zich het hoofd breken over wie de uiteindelijk de winnaar van deze eerste editie zal zijn. Op het laatste moment is ook nog publiekstrekker Sparty, de mascotte van Sparta’25, aan de jury toegevoegd. Deze olijke vriend blijkt een begenadigd kenner te zijn van het piepboemknor-genre, iets wat bij de wedstrijden van Sparta’25 op een of andere manier altijd onopmerkzaam is gebleven. 

Benieuwd wat er zoal komt spelen? De volgende orkesten geven acte de presence: Luukse Kapel, Da’Kapelleke, Blue Band, Nummerke 3, Hofkapel de Spurriezeiers, Biks Bent, Coest en Stoudt. Aan het einde van de avond zal niemand minder dan prins Luuk de 49ste, natuurlijk vergezeld door zijn onafscheidelijke prinses Chantal, de prijs uitreiken aan de kapel die de boel het beste heeft weten op te butsen, of wellicht het hoogst heeft weten te scoren. Om 20.11 uur zullen de eerste koperen klanken ’t Anker vullen, dus kom op tijd om ouderwets mee te deinen op wat carnaval zo uniek maakt.