Bart Verkuijlen in een duel om de bal. Tijn van Hout en Lex Hollanders kijken toe.

ELI wint nipt van Milheezer Boys

Lieshout - ELI boekte een moeizame 1-2 overwinning op Milheezer Boys en blijft daarmee aansluiting houden met de koplopers.

De erg hard werkende thuisclub kwam in de 5e minuut al op een 1-0 voorsprong door Van Hees, die weifelend optreden in de ELI-defensie direct afstrafte. De Blauwwitten wisten zich snel te herpakken van deze tegenslag. Na goed voorbereidend werk van Jeremy Raaijmakers schoot Coen Brouwers de bal vanaf 20 meter snoeihard tegen de lat. Direct hierna was het Raaijmakers, die de bal uit een vrije trap rakelings langs de voor ELI verkeerde kant van de paal plaatste. De thuisclub deed niet veel onder voor ELI, maar halverwege de eerste helft leek de gelijkmaker toch te vallen. Een verdediger wist een voorzet van Roel van Mook nog over het eigen doel te werken voordat Youri Arts kon scoren. Ook kon de Milheezer goalie nog redding brengen op een slimme boogbal van Coen Brouwers. In de 40e minuut miste de goed spelende Teun van den Boom een grote kans om ELI nog voor rust op gelijke hoogte brengen.

Na rust bleef de thuisclub er volop voor gaan om de voorsprong te behouden. Het gaf in deze fase nauwelijks kansen weg en was af en toe gevaarlijk. In de 55e minuut leidde dat tot een uitgelezen mogelijkheid om de 1-0 voorsprong te vergroten, maar Peters schoot naast het doel van Erik Swinkels, die hierna nauwelijks meer getest werd. Kort hierna was het Roel van Mook, die zijn goede actie van achteruit bijna beloond zag. In de 66e minuut schoot Niels den Bol op aangeven van Teun van den Boom raak, maar deze treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Twee minuten viel dan eindelijk de gelijkmaker. Het was Ruben van Hoof, die uit een voorzet van opnieuw Teun van den Boom raak kopte, 1-1. In de 75e minuut zag Milheezer Boys een treffer van Nooijen ook wegens buitenspel afgekeurd. In de ontstane emotie kreeg Nooijen zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Hierna drong ELI aan op de winst en verdedigde de thuisclub de 1-1 stand met man en macht. Het was Tijn van Hout, die 5 minuten voor tijd de bal van dichtbij hoog in het doel schoot en ELI de winst bracht, 1-2. Dat Ruben van Hoof hierna nog een opgelegde kans miste deed niet meer ter zake, de drie punten waren binnen.

Zondag 5 maart treft ELI op het eigen sportpark rode lantaarndrager MVC.