Afbeelding
Foto:

Seniorenvereniging Lieshout geniet van draaiorgelmuziek

Senioren

Lieshout – Het was niet alleen de draaiorgelmuziek, maar ook het mooie EDAH-museum, dat op woensdag 8 februari de leden van Seniorenvereniging/KBO Lieshout een fijne middag bezorgde. Een groep van zo’n 26 leden bezocht beide musea op de nieuwe locatie aan de Binnen Parallelweg in Helmond. Er werd gestart met een kopje koffie bij het EDAH-museum.

De rondleiding was een feest van herkenning. Iedereen heeft het nog meegemaakt en er werden volop verhalen verteld over het winkelen in de zestiger jaren of zelfs nog eerder. Veel te snel was de rondleiding ten einde en was er even tijd om wat te kopen in de EDAH-winkel. Jam, snoepjes, appelstroop, perenstroop en nog veel meer. Het vond allemaal gretig aftrek. 

Hierna was het tijd om de gang door te lopen naar het draaiorgelmuseum, waar schitterende orgels staan opgesteld. Gelukkig kon men hier zittend de uitleg volgen onder het genot van een drankje. Na de uitleg gingen de orgels spelen en het geluidsniveau liet menigeen even schrikken. Maar het wende snel. Er waren gigantisch grote orgels maar ook kleine draaiorgels en een van de leden mocht zelfs een poging wagen om aan de zwengel te draaien. Het is een mooie locatie om nog eens terug te gaan, eventueel met de kinderen of kleinkinderen.

Houdt u nu ook van muziek, maar niet per se van draaiorgelmuziek maar van zang, ook dan zit u goed bij de KBO in Lieshout. Het Seniorenkoor Vogelenzang verwelkomt graag nieuwe leden. Zij repeteren elke maandagmiddag in het Dorpshuis en genieten van het mooie eigentijdse repertoire. Kom gerust eens vrijblijvend luisteren en misschien mee doen. U zult zich er zeker thuis voelen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris kbolieshout@gmail.com