Afbeelding
Foto:

Computercursus in Mariahout van start

Activiteiten & Evenementen

Mariahout - Op 6 februari is de digitale cursus ‘foto’s’ van start gegaan in Mariahout. Op maandagmiddag zijn vijf cursisten van de vrouwenvereniging oMase begonnen met de lessen. Dankzij de nauwe samenwerking tussen oMase en vereniging Zorg om het Dorp (ZOD), kan dit in het dorpsservicecentrum van het Buurthuis plaats vinden.

De cursus leert de deelnemers vaardigheden voor het sorteren van foto’s in mappen, transporteren van foto’s vanaf camera’s en/of telefoons, uitselecteren en optimaliseren van de foto’s en de eerste aanzetten tot het maken van fotoalbums. Onder leiding vrijwilliger Riny van Asten, die de cursus voorbereidt en presenteert, en twee leden van de ZOD-werkgroep ‘Computers, tablet en telefoon-cursussen’ worden de dames zowel gezamenlijk als op individueel gebied begeleid.

Nieuwe cursisten zijn welkom
Er wordt gezegd dat digitale vaardigheden tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld zijn. Toch blijkt één op de zes volwassenen nog altijd niet digitaal vaardig te zijn. Heeft u ook hulp nodig meldt u dan aan bij oMase, via secretariaat@zorgomhetdorp.nl of bij de dorpsondersteuner op woensdagochtend in het Buurthuis. Ook op individuele basis kan er instructie gegeven worden. Dus heeft u vragen over uw telefoon, tablet en/of computer, DigiD of andere zaken dan staan vrijwilligers klaar om u te ondersteunen. U bent van harte welkom.