Een winterakoniet.
Een winterakoniet.

Volop activiteiten bij IVN Laarbeek

Dier & Natuur

Laarbeek - De natuur barst los. Overal hoor je de vogels het voorjaar vieren. De tjiftjaf is er al en zelfs de boompieper is gehoord. Krokussen springen de wintergrond uit. Een en al levendigheid is er om ons heen. Ook bij IVN Laarbeek is het een en al levendigheid. 

Donderdag is er in verenigingsgebouw De Bimd een lezing van Peter Simons over zijn in aanbouw zijnde ecologische woning, het Strobalenhuis. Peter gebruikt klei, hout, stro en tweedehands materialen. Aanvang 20.00 uur. Woensdag 22 februari start de beginnerscursus Bomen van IVN Laarbeek. In een serie bijeenkomsten en praktijklessen leren de cursisten over het belang van bomen, de ontwikkeling van een boom en leren ze een aantal bomen herkennen. De bedoeling is ook dat de deelnemers uiteindelijk hun kennis gebruiken om een bijdrage te leveren aan meer en gezonde bomen in Laarbeek.

Wandeling natuurtuin
Iedere vierde zondag van de maand is er een wandeling door de natuurtuin van IVN Laarbeek. De volgende wandeling is op 26 februari. De ervaren gids Gerrit Post vertelt u deze keer vooral over stinzenplanten en boomknoppen. Stinzenplanten zijn verwilderde voorjaarsbloeiers. Vroeger werden ze als siergewassen aangeplant. Ze hebben zich in het wild weten te handhaven. Voorbeelden zijn sneeuwklokje en winterakoniet. De wandeling begint om 9.30 uur en duurt 2 uur. Na afloop is er gratis koffie of thee. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Ook dit jaar kan iedereen zich weer verdienstelijk maken bij IVN Laarbeek tijdens de landelijke NLdoet dagen op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart. Men ziet je graag bij De Bimd, Beekseweg 3, Aarle-Rixtel. IVN Laarbeek laat iedereen beleven hoe leuk, gezond en belangrijk natuur is. Mens en natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De vereniging wil niets liever dan met u op pad gaan in onze natuur, u een plezierige avond bezorgen met interessante lezingen of u verrassen met gezellige evenementen. Het verenigingsgebouw is ingericht voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. Kijk regelmatig eens op de website en facebookpagina voor de actuele stand van zaken: www.ivnlaarbeek.nl en www.facebook.com/IVNLaarbeek.