Afbeelding

Seniorenvereniging Beek en Donk op excursie naar Lavans

Senioren

Beek en Donk - Een grote groep senioren uit Beek en Donk bracht dinsdag een bezoek aan Lavans. In 2022 werd Lavans uitgeroepen tot beste wasserij ter wereld. Reden genoeg om eens een kijkje achter de schermen te nemen bij dit bedrijf.

De groep werd ontvangen door twee enthousiaste excursie-leiders. Aan de hand van videobeelden werden de ontstaansgeschiedenis, de huidige manier van bedrijfsvoeren en de plannen voor de toekomst geschetst. Na de uitleg werden de senioren meegenomen voor een rondleiding door het bedrijf. Getoond werd hoe wekelijks tonnen bedrijfskleding, handdoeken, sanitaire zaken, droogloopmatten en vloerwissers gereinigd worden in immense wasmachines, centrifuges en droogtrommels. Indien nodig worden de spullen ook nog gerepareerd voor ze weer terug gaan naar de bedrijven.

Tijdens de rondleiding bleek dat er bij Lavans volop gewerkt wordt aan zorg voor het milieu en verduurzaming en dat er gestreefd wordt naar een CO2- neutraal bedrijf. Alle senioren waren onder de indruk van wat ze zagen en hoorden bij Lavans. Wat ook diepe indruk maakte was de werkomgeving en de trots van de werknemers op ‘hun’ bedrijf en de onderlinge samenwerking. Maar liefst 21 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd bij Lavans en zij vormen samen een hecht team dat al een paar keer een ‘multiculturele proeverij’ organiseerde, waarbij met veel passie en trots gerechten uit ieders oorspronkelijke keuken, bereid en gedeeld werden.

Aan het einde van de excursie kregen alle deelnemers een magazine van Lavans en een kookboek met daarin de recepten van zo’n multiculturele proeverij. Meer dan tevreden over de excursie ging het gezelschap daarna weer richting Beek en Donk. Voor meer informatie: www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.