Afbeelding
Foto: Theo Schepers

Goed gevuld Ganzegats carnavalsprogramma

Activiteiten & Evenementen Carnaval

Aarle-Rixtel - De opbouw naar de carnaval is geëindigd. Twee hilarische Ganzekwekavonden en een geslaagd carnavalsconcert zijn de voorlopige kroon op het jubileumseizoen. De carnaval gaat nu echt beginnen.

Tradities zijn er om in stand te houden. Donderdagavond wordt er daarom weer afgetrapt met het Aauw Fiepenbal. Het belooft een mooie carnavalsavond te worden voor alle Ganzegatters. De vrijdag wordt begonnen met een optocht van de Aarlese basisscholen. Prins Lodewijk d’n Twidde gaat bij het ziekenbezoek de carnaval brengen naar de mensen die niet naar de carnaval kunnen komen. In de avond vindt de grootse kick-off van de carnaval plaats.

Zaterdag
Alle Laarbeekse verenigingen verzamelen zich zaterdag vanaf 14.00 uur in Ganzegat voor de sleuteloverdracht. Rond de klok van 16.15 uur gaat de carnaval dan echt geopend worden op de Couwenbergh. Opperganzetrekker Celio van Gerwen zal dit op zich nemen door de kurk uit het ganzentrio te trekken. In de avond vindt het gekostumeerd bal plaats. Alle avonden zijn de jongste Ganzegatters tot 22.00 uur welkom in de Ganzenzaal aan de Jan van Rixtelstraat.

De vroege vogels kunnen op zondag om 09.30 uur aansluiten bij de carnavalsmis. Aansluitend vindt het dorpsontbijt plaats. De grote Ganzegatse optocht begint om 12.30 uur en zal beginnen bij de Artex. Via de Bosscheweg en de Dorpsstraat zal deze stoppen bij Grand Café Stout. Na de optocht zijn de kindermiddag en de prijsuitreiking van de jeugdoptocht in de residentie. In de avond volgt de prijsuitreiking van de volwassenen.

Maandag
Vanaf 14.00 uur gaat er gedweild worden met diverse kapellen. In de avond vindt het langverwachte jubileumfeest plaats. Dinsdag staat vanaf 13.30 uur in het teken van Bourgondival met natuurlijk ook de veiling van het schilderij. In de avond vindt dan alweer het afsluitingsbal plaats in de residentie. Vanaf 20.00 uur, kan er op woensdag nog even nagenoten worden van de carnaval bij het haringhappen in de residentie.