Archieffoto

Belangrijke punten voor Flamingo’s

Mariahout - Zondag 12 februari werd de wedstrijd Arcades 1 tegen Flamingo’s 1 gespeeld in Deurne. Flamingo’s 1 wist dat het belangrijk zou zijn om punten mee naar Mariahout te nemen in de strijd om klassebehoud.

Flamingo’s startte niet scherp aan de wedstrijd. Waar gedacht werd dat Arcades slecht voorbereid was kwam die ploeg toch sterker uit de startblokken. Binnen no time keek Flamingo’s tegen een 3-0 achterstand aan. De dames uit Mariahout pepten elkaar op en zo wist Noa Vereijken te scoren. Vrij kort daarna viel ook een doelpunt uit handen van Ada Kornuijt. Arcades wist nog één keer te scoren in de eerste helft, maar daarna had Flamingo’s het verdedigend goed op orde en lukte dat niet meer. Na dat doelpunt wist Fieke van den Heuvel snel te scoren van afstand en kort daarna was het opnieuw Noa Vereijken. Hierna lukte het Jente Boudewijns een korte kans binnen te leggen en zo pakte Flamingo’s de voorsprong. Ook Ada Kornuijt wist de korf weer te vinden nadat ze een doorloopbal bovenhands afmaakte. De laatste twee doelpunten van de eerste helft kwamen uit handen van Neeltje Berkvens en Noa Vereijken: 4-8.

Na de rust was het Ada Kornuijt die meteen wist te scoren, helaas wist ook Arcades hun eerste aanval van de tweede helft te benutten. In de volgende aanval lukte het Fieke van den Heuvel een schot af te vangen en zelf meteen te schieten, waardoor ze wist te scoren. Arcades wist ook weer een bal binnen te schieten en zo was de tussenstand 6-10. Even later scoorde Ada Kornuijt twee keer voor Flamingo’s, eerst een afstandsschot en daarna een strafworp. Na deze doelpunten viel het heel lang stil, Flamingo’s verdedigde goed, maar wist niet te scoren. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde Arcades nog een keer en zo eindigde de wedstrijd in 7-12.

Flamingo’s 2 speelde laat op de dag tegen Corridor 3 in Son en Breugel. Zij wisten de punten niet mee naar Mariahout te nemen, ze verloren met 15-4. Zondag 5 maart speelt Flamingo’s 2 om 12.00 uur tegen VMS’21 5 in Schijndel. Flamingo’s 1 speelt tegen Euro Girls/Rietvogels 1 om 16.10 uur in Westerhoven.