Lieshoutse basketballers Onder 14 teams winnen overtuigend

Basketballers Onder 14 teams winnen overtuigend

Lieshout - Onder 14-1 van Basketball Club Lieshout speelde thuis tegen Akros uit Boxmeer. Met een spurt aan het einde van het eerste kwart nam Lieshout 10 punten voorsprong. Dat gat werd tot de rust behouden. In het derde kwart liep Lieshout uit naar 58-31. Akros wist in de laatste periode slechts één score te maken. Lieshout was niet meer te stoppen en liep uit naar een 74-33 overwinning.

In de wedstrijd van Onder 14-2 tegen Attacus in Veghel nam Brendan Mennen het team in het eerste kwart op sleeptouw. Hij scoorde 11 van 13 punten. Lieshout viel daarna succesvol de basket van Attacus aan. Het won met 37-67 en neemt daarmee de leiding in de competitie over van Attacus. Vrouwen Onder 22 ging op bezoek bij BC Virtus in Werkendam. Virtus nam direct een voorsprong van 25-11 in het eerste kwart. Mede door een run halverwege het tweede kwart bouwde het thuisteam de voorsprong verder uit naar 36-18 bij rust. Lieshout was niet bij machte de wedstrijd te doen kantelen en verloor met 63-41.

Mannen Onder 18 keek na het eerste kwart tegen een 20-12 achterstand aan. In het tweede kwart knokte het zich terug tot vier punten, maar ging het met 9 punten achterstand de rust in: 29-20. Het gat van zo’n 10 punten bleef lang behouden, waardoor Lieshout nog kans leek te hebben, maar in het vierde kwart was het gedaan aan Lieshoutse zijde. Met enkele scores op rij van Almonte verloor Lieshout met 54-39. Dames 1 speelde tegen EBBC in Den Bosch. De eerste minuten kon Lieshout nog mee, maar naarmate de wedstrijd vorderde liet EBBC zien dat het de sterkste partij was. Elk kwart liepen de gastvrouwen 10 punten uit, wat resulteerde in een 81-45 verlies voor Lieshout.

Op zondag speelde Mannen Onder 16 in Helmond tegen Black Shots. Bij rust stond het 31-31, maar met een run van 10 punten op rij nam Lieshout afstand. In het laatste kwart liep Lieshout nog iets verder uit naar 50-67 winst. Heren 1 bracht een bezoek aan BC Heeze. In de stand twee gelijkwaardige teams, maar Lieshout keek in de eerste minuten al tegen een 10-0 achterstand aan. Bij rust stond het 44-32 voor Heeze. Dat gat bleef behouden in het derde kwart, maar in het vierde kwart kon Lieshout geen vuist meer maken. Heeze liep uit naar een 82-55 overwinning.