Afbeelding

Wintercompetitie bij HSV ‘t Sluisje al vroeg beslist

Sport Sport

Lieshout - Sinds eind oktober vorig jaar zijn er acht viswedstrijden gehouden aan de visvijver in Lieshout. Als dan een visser de eerste vijf wedstrijden wint is de spanning ver te zoeken.

Het was weer een echte Hollandse wintercompetitie qua weer. Alles is er wel zo’n beetje voorbij gekomen. Wind, regen, storm en ook een paar redelijke dagen. Maar wat er ook gebeurt, de voorbereiding is altijd groots (zie foto). Als je dan geen kenner bent dan denk je al gauw een hengel, dobber en wat voer dan ben je er. Maar zo te zien is er meer voor nodig. Het wintervissen is toch weer een heel andere discipline als de zomer. De verschillen zijn veel groter en het aantal vissers die niks vangen is ook groter. Het overkwam zelfs de latere winnaar in de laatste wedstrijd, waar hij zelfs geen beet kreeg. De winnaars van de acht wedstrijden zijn: Martijn Snijders (6 keer) en Piet van Lieshout en Wim van Bussel beide eenmaal. In totaal werd er 1105,16 kg vis gevangen. 

Eindstand wintercompetitie
1. Martijn Snijders met 4 punten
2. William Swinkels met 33 punten
3. Gerard School met 37 punten

Ondanks de overmacht was het een mooie competitie met veel gevangen vis en deelnemers. Het zomerseizoen begint mooi, want op 1april is de wedstrijd om de vrijwilligersbokaal.