Afbeelding

Senioren Beek en Donk steken veel op over Medipoort

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Op 15 februari organiseerde Seniorenvereniging Beek en Donk, samen met de LEVgroep en Stichting Kruiswerk Laarbeek, een educatie-avond waarbij Robin Rijf (fysiotherapeut) en Bibi van der Heijden (logopedist) voor een volle zaal een uitgebreide presentatie gaven.

In Medipoort in Aarle-Rixtel zitten diverse specialisten en therapeuten die ondersteuning, programma’s en behandeling kunnen bieden en de senioren weten nu waar ze terecht kunnen voor goede begeleiding. Men werkt uitsluitend op afspraak (kennismaking is gratis), er is onderlinge samenwerking en, indien nodig, kan men intern doorverwijzen zonder lange wachttijden. Vaak hoef je er niet eerst voor naar de huisarts.

Wanneer we ouder worden verliezen we spierkracht. Dagelijkse activiteiten zoals wandelen, fietsen, opstaan uit de bank, boodschappen sjouwen en traplopen zijn minder vanzelfsprekend. Voordat we het weten, verliezen we mobiliteit en zelfredzaamheid met alle gevolgen van dien voor onze gezondheid, sociale contacten, mentale conditie en ons slaappatroon. Aan de slag gaan en kennis hebben over bijvoorbeeld gezond bewegen, gezonde voeding, mentale kracht en ook gezond ademen, leveren een positieve bijdrage voor behoud van supersenioriteit. Wie wenst zich nou niet een vitaal leven met minder medische zorg en wie wil niet lang én gelukkig zelfstandig kunnen blijven wonen? En hier hebben we ook deels zelf invloed op.

Tijdens de presentatie werden ook verschillende stellingen geponeerd waarbij men voor het antwoord moest gaan staan, dan wel gaan zitten, dus er werd ook nog gezorgd voor beweging. Na afloop ging iedereen boordevol informatie en met een grote paraplu naar huis. Voor meer informatie: www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.