Afbeelding

‘Spoedbevalling’ op bruidstafel in Raopersgat

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - De deelnemers aan de trouwstoet verzamelden op carnavalsmaandag rond 09.45 bij de woning van het boerenbruidspaar Mientje en Theeke. Ut Aaw Herremenieke van Liessent voert daar de feeststemming dan al op met vrolijke marsmuziek. 

Als de getuigen Marlie en Willy en het boerenbruidspaar hebben plaatsgenomen op de hoge kar, vertrekt de stoet in de Albert Botslaan voor de rondgang door het dorp. De route voert langs alle horecagelegenheden waar de feestgangers een borreltje krijgen aangeboden. In de Hofkamer van verzorgingshuis Franciscushof was gelegenheid om ‘de vrucht van het huwelijk’ van het vorige boerenpaar José en Maarten de Groot (2020) in hun trouwboekje bij te schrijven. Door de coronaperiode hadden zij drie jaar de tijd voor nageslacht. Natuurlijke bevruchting was met de toen verplichte 1,5 meter afstand een hele tour, en om een lang verhaal kort te maken kozen zij voor IVF behandeling en ook om ‘de vrucht van hun huwelijk’ ter adoptie in Nepal af te staan. Hierover onderhielden José en Maarten contact met Harrie Kriesnah, die Pastoor Zeiverzak voor hun huwelijk in 2020 had laten overkomen. Volgens Kriesnah was daar een tekort aan jonge mensen om voor de ouderen te zorgen. En zo gebeurde het dat eind 2020 drieling Martin, Martien en Martijn werd geboren en in 2021 drieling Josje, Jolijn en Jojanneke. En het goede nieuws is dat nog een drieling op komst is. Op het Prinsenhof vond de balkonscène plaats. Na de groepsfoto en polonaise om de hoftuin daar, vertrok de stoet naar het Raopershuis voor het bruidsdiner, boerenpetazzie met worst. 

Na de huwelijksvoltrekking door ‘Jacob van Boks en Bójem’ verschenen een paniekerige boer en hoogzwangere boerin ten tonele en werd om een arts gevraagd. Snel werd de bruidstafel vrijgemaakt om de bevalling op te kunnen laten gebeuren. Na drie keer persen zag Thea het levenslicht (moeder en dochter maken het goed).
Het huwelijk werd ingezegend door Bisschop Titos Zeverzakos en kannunik Pedro Blanco. De opbrengst van de collecte was voor de beweegtuin bij Franciscushof (Laarbeek Actief). Optredens waren er van de gele- en blauwe dansmariekes, het gelegenheidskoor van de CBR, de familie van het boerenpaar en Ut Aaw Herremenieke. Jubileumpaar Mari en Regina van Zoggel (11) werd gehuldigd en Cor van Veggel werd bedankt voor het maken van de trouwringen in de periode van 2003 tot en met 2020.
De boerenbruiloft werd gepresenteerd door John en Gerrit van Kaathoven. Mede namens het boerenpaar iedereen bedankt voor diens bijdrage aan deze gezellige en sfeervolle boerenbruiloft.