Afbeelding
Foto:

Ouderengym Laarbeek Actief

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Op woensdag 15 februari heeft Laarbeek Actief verschillende beweegspellen georganiseerd in het buurthuis Mariahout voor ouderen. Als eerste begon Laarbeek Actief met een warming-up, om de spieren lekker warm en los te maken. Na de warming-up hebben de deelnemers verschillende spellen gedaan zoals: reactievermogen waarbij we twee tennisballen vast hielden en er elke keer eentje lieten vallen, en deze moesten ze dan proberen te vangen. 

Mikken: hierbij hebben de deelnemers gebowld door middel van blokjes. Deze moesten ze omschuiven door een stok in een ring te steken en dan de ring te schuiven, ook hebben ze moeten proberen om een bal in een korf te gooien de korven stonden op verschillende hoogtes, ze hebben ook een oefening moeten doen waarbij ze een bal tegen de muur aan moesten gooien en deze dan weer proberen te vangen. 

En stabiliteitsoefeningen: hiervoor werden drie verschillende oefeningen klaargezet. Een met lunges, de deelnemers konden dit doen met gewichtjes vasthouden of een bal van een pion pakken terwijl je door je knieƫn zakt en deze dan weer proberen terug te leggen. Ook hebben ze een push-up tegen de muur aan moeten doen, dit was voor de kracht. En ze hebben een armstoot gedaan. Hierbij moesten ze een gewichtje in hun hand vasthouden en deze met een gebogen arm langs hun schouder houden, dan drukken ze het gewicht omhoog met een gestrekte arm. Daarna lieten ze het gewicht weer langzaam zakken tot aan beneden. Deze oefening hebben ze gedaan voor de kracht. Bij deze oefeningen werd veel gelet op de houding van de ouderen. Daarna werden nog een aantal bankoefeningen gedaan, waarbij de deelnemers met hun voeten op de bank moesten stappen en weer terug op de grond en dit deden ze een paar keer achter elkaar. Ook moesten ze over de bank heen en weer stappen. Als afsluiting is nog een cooling-down gedaan.

Lijkt het jou ook leuk om mee te bewegen in Laarbeek? Kijk dan op de website: www.laarbeekactief.nl/ of neem contact op met laarbeekactief@levgroep.nl.