Max Velthuijs
Max Velthuijs Foto: Xander Remkes

Knutsel een kikker en win kaarten voor 'Kikker is verliefd'

Knutsel een kikker en win kaarten 'Kikker is verliefd'

Laarbeek - Max Velthuijs, de bedenker van de kikkerverhalen, overleed in 2005, maar zijn werk is nog springlevend. 100 jaar na zijn geboorte wordt zijn leven en werk gevierd. In dit kader organiseren bibliotheek De Lage Beemden en Cultuurhuis De Eendracht in Gemert samen een leuke knutselactiviteit. 

Voel jij ook al lentekriebels in je buik? Net als Kikker en zijn vriendjes? Knutsel dan mee en maak kans op twee kaartjes voor de voorstelling ‘Kikker is verliefd’ die plaatsvindt op zaterdag 25 maart om 15.00 uur in De Eendracht. ‘Kikker is verliefd’ is het eerste kikkerboek van Max Velthuijs, dat hij in 1989 schreef en in twintig talen vertaald werd.

Alle kinderen van 3 jaar en ouder kunnen meedoen. Knutsel kikker of één van zijn vriendjes. Lever je knutselwerkje in bij de bibliotheek in Aarle-Rixtel, Bakel, Beek en Donk, Boekel, Gemert of Lieshout. Inleveren kan tussen 1 en 14 maart. Vergeet niet je naam en je telefoonnummer of e-mailadres erbij te vermelden. Alle werkjes worden tentoongesteld in de bibliotheek, zodat iedereen kan meegenieten van de prachtige kunstwerken. Voor iedereen liggen in de bibliotheek mooie kleurplaten klaar van kikker en natuurlijk kun je daar de boeken van kikker lezen en lenen. Op maandag 20 maart krijgt de winnaar van de knutselactiviteit bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.