Afbeelding
Foto:

Eerste stap naar Repaircafé Aarle-Rixtel

Eerste stap naar Repaircafé Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel - In de Dreef kwamen op vrijdag 17 februari een aantal mensen bijeen om te kijken of er ook in Aarle-Rixtel een Repaircafé opgericht kan worden. Na een oproep in DeMooiLaarbeekKrant reageerde een zevental mensen die interesse toonden waarmee het eerste overleg werd gevoerd. Daaruit blijkt dat er voldoende animo is om te starten.

Ze zullen het voorbeeld van Beek en Donk volgen en streven naar een goede samenwerking omdat daarmee een snelle start gemaakt kan worden. Het is wel de bedoeling dat het Repaircafé vooral door inwoners van Aarle-Rixtel gedragen wordt, waarbij gebruik gemaakt wordt van de expertise van Repaircafé Beek en Donk, onderdeel van Howeko Laarbeek. De bedoeling is dat het café op de vierde vrijdag van de maand gaat functioneren. De precieze werkplek in Aarle-Rixtel is nog niet bekend en er moeten nog vragen over de financiering opgelost worden. Maar het enthousiasme om te beginnen is groot en wellicht kunnen ze al in mei beginnen. De slogan voor het repaircafé is 'weggooien is zonde, gun uw apparaat een tweede ronde'. Daarmee draagt het Repaircafé bij aan duurzaamheid van de samenleving, dat ook in Aarle-Rixtel zeer zeker onderschreven zal worden. Dat is ook de reden dat het initiatief wordt ondersteund door het Dorpsplatform en de Laarbeekse Politiek.

Mocht je het nou ook leuk vinden om met een gezellige groep mensen samen te knutselen aan huishoudelijke apparaten om daarmee een bijdrage te leveren aan duurzaamheid, meld je dan aan. Ze zoeken ook nog een coördinator voor Aarle-Rixtel, dus als je niet knutselvaardig bent maar wel graag een bijdrage wilt leveren horen ze het ook graag. Dat kan via repairlaarbeek@gmail.com. Ze vinden het fijn om je erbij te hebben. Wil je nadere informatie? Dan kun je bellen met de huidige coördinator Hein Maas via 06-39766701.