Afbeelding
Foto:

Dorpsraad Beek en Donk honoreert aanvragen leefbaarheidsinitiatieven

Dorpsraad Beek en Donk honoreert aanvragen leefbaarheidsinitiatieven

Beek en Donk - De laatste maanden heeft de Dorpsraad diverse aanvragen ontvangen en daarna financiële ondersteuning kunnen bieden voor het ontwikkelen en uitvoeren van leefbaarheidsinitiatieven. Het gaat hierbij om zeer uiteenlopende zaken: van een opfriscursus rijvaardigheid voor automobilisten 55+ op aanvraag van de seniorenvereniging, tot financiële ondersteuning van de organisatie van het jeugdcarnaval door de Stichting Teugelders van Ganzendonck.

De Stichting 7th House ontving een bijdrage voor de organisatie van ‘Een warme kerst voor iedereen’ en in het Ontmoetingscentrum kunnen de biljartlakens, waarop wekelijks door drie biljartclubs gespeeld wordt, worden vervangen met steun van de Dorpsraad Beek en Donk. Laarbeek Actief kan met een bijdrage van de Dorpsraad een tienerkamp organiseren voor kinderen van 10 t/m 14 jaar en door vrienden van de Regt wordt op koningsdag een feestmiddag voor senioren georganiseerd met financiële ondersteuning door de Dorpsraad. Ter verfraaiing van de buurt werden bloemenmanden opgehangen in de Heesweg. De Dorpsraad is blij met al deze initiatieven en aanvragen vanuit diverse geledingen in de samenleving en is ervan overtuigd dat deze de leefbaarheid in Beek en Donk verhogen.

Meer leefbaarheidsideeën zijn altijd welkom bij de Dorpsraad. Een aanvraag voor financiële ondersteuning kan worden gedaan via de site van de Dorpsraad Beek en Donk.
Uitgebreide informatie en een aanvraagformulier zijn daar te vinden. Een leefbaarheidsidee persoonlijk bespreken met leden van de Dorpsraad kan ook. Op 22 februari, 8 en 22 maart zijn er inloopspreekuren van 18.30 uur tot 20.30 uur in de Huiskamer van het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg 27. Een afspraak maken is niet nodig: men kan vrij binnenlopen met vragen over leefbaarheid, verkeer, zorg en welzijn, energie, duurzaamheid en armoedebeleid. Leden van de Dorpsraad kunnen direct adviseren of doorverwijzen naar de juiste instanties. De Dorpsraad hoopt veel inwoners van Beek en Donk te ontmoeten tijdens de inloopspreekuren en zodoende behulpzaam te kunnen zijn bij diverse vraagstukken. Voor meer info www.dorpsraad-beekendonk.nl.