Afbeelding
Foto: Peter Brouwer

Concerto a Due met Lichtstad Brass

Concerto a Due met Lichtstad Brass

Beek en Donk - ODE organiseert sedert 2012 tweemaal per jaar een uitwisselingsconcert met een ander muziekgezelschap onder de titel Concerto a Due in muziekcentrum Het Anker te Beek en Donk. Op 18 maart zal ODE in deze concertreeks concerteren met Lichtstad Brass uit Eindhoven, aanvang 20.00 uur.

Dit uit de Philipsharmonie voortkomend orkest schrijft op hun website het volgende over zichzelf: Lichtstad Brass is een koperblaasorkest dat bestaat uit dertig gemotiveerde muzikanten die instrumenten bespelen zoals trompet, bugel, althoorn, trombone, euphonium, tuba of slagwerk. Het is een orkest voor de gevorderde muzikant, maar zeker ook voor de leergierige, jonge muzikant. 

Doordat er uitsluitend koperblazers en slagwerkers in het orkest zitten, ontstaat er een unieke samenklank. Er worden vele stijlen muziek gespeeld, maar de focus ligt vooral op lichte muziek, filmmuziek, popmuziek, marsmuziek, dansmuziek en swing. Lichtstad Brass staat onder leiding van Koen Wijnen, afkomstig uit Eindhoven. ODE kwam Lichtstad Brass op het spoor door hun optreden op Muziektuinpodium tijdens het vorige seizoen, waar ze prachtige muziek lieten horen.

Het orkest is inmiddels uitgegroeid tot een orkest met 48 muzikanten en nog steeds melden zich nieuwe leden aan, maar ze hebben in het afgelopen jaar om gezondheidsredenen ook afscheid moeten nemen van een paar muzikanten. Onder leiding van Hubert Geurts werken ze hard aan vernieuwing en verbreding van het repertoire, waarbij ze proberen het unieke karakter van het repertoire vast te houden en te intensiveren. Daarnaast werken ze hard om het niveau op peil te houden en te verbeteren. Hopelijk kunnen zij dat tijdens het komend concert laten horen. U bent van harte welkom op dit concert en ze hopen dat u ook nu weer in groten getale naar Muziekcentrum Het Anker komt. De toegang is gratis.