De MVC-doelman pakt de bal. Lex Hollanders (4), Aaron Hurkx (5) en Stan Teuben kijken toe.

ELI wint van hekkensluiter MVC

Lieshout - ELI boekte na een wat moeizame eerste helft uiteindelijk een simpele 3-0 overwinning tegen hekkensluiter MVC.

De Blauwwitten hadden na 30 seconden de score moeten openen, maar Jeremy Raaijmakers miste deze open kans op aangeven van Aaron Hurkx. Hierna waren de bezoekers uit De Mortel bij snelle uitbraken dicht bij een treffer. Beide keren toonde doelman Erik Swinkels zich de sterkste in het een-tegen-een duel met Manders. Hierna kreeg ELI een duidelijk veldoverwicht en was enkele keren gevaarlijk via de flanken. Dat leidde tot enkele hoekschoppen. Uit een hiervan was Niels den Bol dichtbij de openingstreffer, maar zijn kopbal werd door een verdediger van de lijn gehaald. Na een half uur spelen viel dan toch het verwachte doelpunt. Ruben van Hoof wist de bal te ontfutselen van een verdediger en bediende Jeremy Raaijmakers op maat, 1-0. Even later was het Niels den Bol, die uit een mooie combinatie van Raaijmakers en Van Hoof bijna de voorsprong kon vergroten. MVC kon hardwerkend hier weinig tegenover stellen en had geluk, dat een kopbal van Tijn van Hout niet in het doel ging.

Direct na rust verdween de spanning uit het duel. Aanvoerder Coen Brouwers schoot de bal na een actie van Jeremy Raaijmakers nog tegen de MVC-doelman op, maar in de rebound prikte Tijn van Hout de bal in het doel, 2-0. Twee minuten later was het Youri Arts, die zijn als voorzet bedoelde bal fraai bij de tweede paal in het doel zag verdwijnen, 3-0. Hiermee was het verweer van MVC gebroken en had de ploeg het geluk, dat Tijn van Hout in de weg stond bij een inzet van Raaijmakers en een kopbal van Lars Teuben rakelings langs het doel ging. Een kwartier voor tijd hadden de bezoekers de pech, dat een schot van Geene tegen bovenkant lat ging. ELI controleerde de wedstrijd zonder echt aan te dringen, wetende dat de 3 punten binnen waren.

Zondag wacht ELI de zware opgave om bij Rood Wit ’62, dat verrassend koploper HVV Helmond versloeg, 3 punten op te halen.