Afbeelding

Een en Twintig behoudt koppositie

Sport Sport

Beek en Donk - In de onderlinge strijd met titelconcurrent Bergeijk werden de punten broederlijk verdeeld, 5-5. In een wedstrijd die van het begin tot het einde spanning bracht bleef Peter van den Eijnde ongeslagen. Jordi Kivits boog één keer het hoofd. Teamdebutant Bert Coolen was net niet constant genoeg in zijn spel en moest ondanks goed weerwerk drie keer zijn tegenstander feliciteren. Door deze overwinning behoudt Een en Twintig met nog vijf wedstrijden te gaan een voorsprong van vier punten.

Team 2 had een moeilijke competitiestart, maar draait de laatste weken als een tierelier. Het trio Jos Beniers, Sylvain de Koning en Stefan Hamelijnck was gezamenlijk verantwoordelijk voor de vierde overwinning op rij. Ditmaal werd het Bossche Never Despair een 7-3 nederlaag toegebracht. Jos Beniers leverde met drie overwinningen het grootste aandeel, maar werd op de voet gevolgd door zijn teamgenoten met elk twee overwinningen. Door deze serie van overwinningen heeft Een en Twintig nog mogelijkheden om voor een promotieplek in aanmerking te komen.

Ook team 3 blijft aan de winnende hand. Aum van Berlo, Joost van Goch en Guido Graat leverden een gelijk aandeel in de 7-3 overwinning op tegenstander Veldhoven. Veldhoven speler Kevin van der Elst bleek voor alle Een en Twintig spelers een maatje te groot. Ook dit team heeft de kans op promotie naar de 2e klasse nog in eigen hand.

Een en Twintig 4 herstelde zich goed van de 1-9 nederlaag van een week eerder. Het Veghelse TTCV werd op een ruime 2-8 thuisnederlaag getrakteerd. Rolf Hendricksen toonde zich met drie overwinningen onklopbaar. Tim van Dalen en Patrick Biemans lieten het bij twee. Het lijkt nu, halfweg de competitie, al een zekerheid dat Een en Twintig eind april de kans krijgt om via een promotie/degradatiewedstrijd promotie naar de 4e klasse af te dwingen.

Team 5 leed in Stiphout een kleine 6-4 nederlaag. Eva Verrijt bood met twee overwinningen prima tegenstand. Hamid Alisedaghad en Roel Beekmans bleven beiden steken op één. Een en Twintig lijkt een vaste plek te hebben verworven in de middenmoot van deze klasse.

Een en Twintig 6 trof in Budilia een tegenstander van formaat. Halfweg de competitie heeft dit team een straatlengte voorsprong op de achtervolgende. Ook de Een en Twintig spelers Kevin Biemans, Hans Eekels en Jos de Gruyter werden getuige de 3-7 nederlaag te licht bevonden.

Het jeugdteam van Een en Twintig kreeg een smadelijke 10-0 nederlaag aan zijn broek gesmeerd. Tegenstander en koploper Veldhoven bleek voor Thomas Orbon, Lisa Seelen en Niels van Kessel nog een fors maatje te groot. Door deze nederlaag is Een en Twintig gezakt op de ranglijst maar neemt het nog wel een verdienstelijke vierde plaats in.